Comença el NEC amb una sessió de contes per a adults i la representació de “Cavalleria Rusticana”

Assajos previs a la representació de l’òpera escenificada "Cavalleria Rusticana"

El festival Nits d’Estiu a Calella enceta aquesta nit una nova edició, amb propostes de música, teatre, dansa i contes, que s’allargaran fins a principis de setembre, cada divendres. En total 12 actuacions que se celebraran en espais com el Far, els patis de la Biblioteca Municipal i de l’Escola Pia, i la Sala Mozart.

La programació l’inaugura Jordina Biosca que torna a participar en el festival calellenc amb una sessió de contes per adults. Es titula Sir Gawain i el Cavaller Verd, un text medieval del segle XIV.

“És una novel·la iniciàtica que posaria al mateix nivell que ‘Màtrix’ o ‘Harry Potter’, on hi ha herois que han d’anar sortejant els problemes que se’ls apareixen. El que té d’especial el text, a part de ser molt divertit i tenir inclusions sobre les vessants més eròtiques de la història de cavalleria, és que Tolkien de ‘El senyor dels anells’ és qui en va fer els arranjaments, i això ja és una garantia de qualitat”, ha comentat Biosca en una entrevista a Ràdio Calella TV.

L’espectacle narratiu es farà a les nou del vespre al pati de la Biblioteca Municipal, amb entrada gratuïta.

Per a la jornada inaugural de les NEC, una estrena molt esperada. La de Cavalleria Rusticana, una òpera de Pietro Mascagni que porten a escena el Cor Harmonia Calella i l’Orquestra Simfònica Harmonia. Una proposta que forma part també de la Temporada Lírica Ciutat de Calella. Se’n farà una doble representació, aquest divendres a les deu del vespre, amb una trentena d’entrades encara disponibles; i diumenge, a les set de la tarda, amb totes les localitats exhaurides.

El tenor Albert Deprius, director del Cor Harmonia Calella, és el director general de l’òpera, amb Ricardo Estrada per a la direcció de l’orquestra, i de Maria Voronkova, manant a l’escena.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Albert Deprius a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Dins la programació del NEC 2017, el divendres 14 de juliol hi haurà el concert d’Irie Souljah, nom artístic del cantant calellenc de reggae Pep Grau. A les deu de la nit al Far. Li seguiran Quimi Portet, el divendres 21 de juliol, que oferirà el concert titulat Ós Polar; i la Notte d’Opera, dedicat al món de la lírica al pati de l’Escola Pia el 28 de juliol, a càrrec del Cor Harmonia Calella i l’Orquestra Simfònica Harmonia.

De cara als divendres del mes d’agost, concerts de música pop a càrrec d’Ofiura (4 d’agost) i del grup Grushenka (11 d’agost); la música Klezmer i d’origens gitans de Barcelona Gispy Balkan Orchestra (11 d’agost); folk rock amb Hugo i Arnau (18 d’agost); l’actuació del cantautor Roger Mas (25 d’agost); i blues amb The Teasers (1 de setembre).

Les entrades anticipades es poden adquirir al Museu-Arxiu Municipal de Calella, de dimarts a dissabte a les tardes, i diumenges i festius en horari de matí. També abans de l’espectacle a taquilla, sempre que no s’hagin exhaurit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *