Comença la temporada de maduixes, producte de la terra i sinònim de bon temps

La Unió de Maduixaires de Calella i l’Alt Maresme (UMAC), que comercialitza la producció que fan part de les petites explotacions que hi ha al territori, es prepara per afrontar la temporada alta de la fruita més característica de la zona. Tot i que se’n conreen algunes varietats que es poden collir en ple hivern; és ara amb el bon temps quan arriba al seu punt òptim de gust i dolçor. El president del gremi maduixaire ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el sector ha anat perdent pes progressivament en els últims 20 anys i que l’activitat està en vies d’extinció aquí a l’Alt Maresme.

On queden mitja dotzena d’explotacions petites, gairebé artesanals, que treballen amb l’UMAC. Es reparteixen per Calella, Sant Pol, Sant Cebrià i Sant Iscle, també a Pineda. La del president del gremi maduixaire, Jaume Gay, està dedicada exclusivament al conreu de la maduixa. En una entrevista a l’Info Migdia ha parlat de la davallada del sector amb xifres prou significatives: la producció anual actual -uns 120.000 quilos anuals- és la que feia un sol pagès fa vint anys enrere. En aquest sentit, aventura la desaparició del conreu de la maduixa a l’Alt Maresme per falta de continuïtat d’un negoci que tradicionalment ha passat de pares a fills.

Ara però es preparen per afrontar la temporada alta de la collita i la venta de la maduixa, que arriba al seu punt àlgid entre els mesos d’abril i juny. Aquest any va amb una mica de retard pel fred de les últimes setmanes.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Jaume Gay, president de l’UMAC i productor calellenc de maduixa.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *