Calella passa a la fase 1 aquest dilluns

IMG_8333

A partir de dilluns, la Regió Sanitària de Girona, a la qual pertany Calella, passarà a la fase 1 del pla de desescalada del govern espanyol, tal com va anunciar ahir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després d’aprovar la proposta de la Generalitat de Catalunya. Les regions sanitàries de Lleida i Catalunya Central, que també avancen a la fase 1, juntament amb la de Girona, s’uniran a les regions sanitàries de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran on des de dilluns passat ja s’han alleugerit les restriccions. Pel que fa Barcelona i les seves dues àrees metropolitanes, es mantindran en la fase 0 però amb mesures d’alleujament, igual que tot el Baix Maresme fins al municipi d’Arenys de Mar.

La fase 1 del pla de desescalada a la que entrem aquest dilluns implica el relaxament de les mesures de confinament a les que fins ara estem sotmesos.

La lliure circulació dins la mateixa regió sanitària per activitats comercials o reunir-se amb altres persones és una de les principals novetats que recull la fase 1. A més, també es permetran els desplaçaments a segones residències sempre que aquestes estiguin situades dins la mateixa regió sanitària que el domicili actual.

D’altra banda, dins d’un mateix vehicle podran viatjar juntes les persones que convisquin en un mateix habitatge sense l’obligatorietat d’utilitzar mascareta. En canvi, si les persones que viatgen no conviuen juntes, ho hauran de fer no més de dues persones per fila de seients i utilitzant mascareta.

També es permetran trobades de fins a 10 persones, en domicilis o espais públics, dins la mateixa regió sanitària i mantenint la distància de seguretat de 2 metres. Les visites a residències de gent gran així com a persones en aïllament no estaran permeses.

Unes altres mesures què permet la fase 1 són que els comerços i locals de menys de 400 m2 podran atendre sense cita prèvia, limitant a un terç el seu aforament i respectant les mesures de seguretat. Així mateix els bars i restaurants podran obrir les terrasses a l’aire lliure limitant al 50% les taules permeses per la seva llicència municipal i amb una distància de separació de, com a mínim, 2 metres. Els hotels i allotjaments turístics també podran obrir les seves portes amb excepció de les zones comunes.

Els espais de culte també podran obrir sense superar el 30% del seu aforament i respectant les mesures de seguretat, així com els enterraments que es podran celebrar en espais públics o privats amb un màxim de 15 persones a l’exterior i 10 persones a l’interior.

Les instal·lacions esportives a l’aire lliure també podran obrir amb cita prèvia per practicar esports sense contacte físic, sense públic i sense fer ús del vestuari. En el cas de centres esportius tancats, com són els gimnasos, es podrà acudir per practicar activitats esportives de caràcter individual i amb cita prèvia. En aquest tipus d’instal·lació només es permetrà un 30% del seu aforament i tampoc es podrà fer ús del vestuari.

Quant als horaris, es mantenen les franges horàries establertes per a fer esport i passejar.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jaume Torrent Coll escrigué:

    Avui he anat com cada dissabte al mercat setmanal de Calella(com sempre que ni ha) ja que a mi m’agrada molt tan per qualitat i preu i per compra productes d’aproximat,però avui m’he trobat que algun o alguns “espavilat o espavilats”(que no deuen anar mai a compra als mercats setmanals) han donat l’ordre de que no podem toca els producte nosaltres ,que tenien que servin-se els mateixos venedors,posant els que ells els hi semblaven que ens anaven be(del producte que nosaltres demanavem) ,amb la cosa que arribant a casa m’he trobat algun productes no gaire “fins”,i jo pregunto si com entro al mercat vaig amb guants i amb miren la temperatura i amb fan renta amb un liquid desinfectant ,mentre que els paradistes amb els mateixos guants toquen tots el diners de tots els clients ,qui pot transmetre mes els viros? i apart que tan les verdures com les fruites, quan arribem a casa ho rentem tot,espero que es repensin aquesta nova ordre ja que jo sempre hi vaig a primera hora per no troba tanta gent i pogué tria la verdura i la fruita que mes m’agrada,de lo contrari amb veure obligat(contra la meva voluntat) anar a les grans areas i supermercats que també tenen bons productes i els pots triar tu mateix sense por de que quan arribis a casa teva et trobis amb algun producte tarat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *