[ACTUALITZACIÓ] Comín no es compromet encara amb cap inversió concreta a l’Hospital de Calella

Fernández Terricabras acompanyant el conseller Comín, i al costat Núria Constans, en una visita recent a l'Hospital de Calella

El conseller de Salut, Antoni Comín, reconeix que el de Calella és un dels quatre pitjors centres sanitaris públics catalans, i on cal començar a actuar amb més urgència i rapidesa. Ho ha dit davant de diferents alcaldes del Maresme en la visita que ha fet avui a Calella. Però no ha precisat quan arribarà aquesta inversió, ni de quants diners serà.

IMG-20170329-WA0012Antoni Comín ha dit que tenia especials ganes de venir a l’Hospital de Calella, pel fet de ser un dels hospitals catalans que més inversió necessita del total de 60 que hi ha, i perquè entén els esforços que han hagut de fer els professionals sanitaris en temps de crisi: “No se’ns escapa que l’Hospital té inquietut, necessitats evidents d’inversió, i que els professionals han passat la crisi amb dificultats i fent un esforç molt gran. És normal que estiguin cansats i volen que de l’administració els diguem que el túnel té sortida, quan falta per sortir i com serà. I el tren està sortint del túnel“.

Comín ha argumentat que el Departament de Salut ha estat set anys només eixugant deute i pagant factures endarrerides, amb un pressupost estancat o que s’aprimava. Ara aquest 2017 és el primer any que puja i es recuperen 500 milions d’euros dels 1.500 milions que es van retallar per la crisi. Però ha reconegut que aquesta pujada encara no la noten els professionals i tampoc els usuaris. “Els professionals trigaran a notar-ho. I els ciutadans no ho noten prou, perquè han patit les retallades en forma de llista d’espera, els professionals en forma de disminució salarial, i les llistes d’espera tot just ara començaran a baixar“.

Comín ha valorat el desgast dels metges i infermeres, que han hagut de suportar un augment de serveis i una retallada de sous. Aquest any els treballadors de l’ICS ja recuperen un 1% del seu salari retallat, i si més no això suposa un canvi de tendència.  I el conseller ha utilitzat l’expressió que «el desgel ha començat».

IIMG-20170329-WA0013 abans d’anunciar inversions concretes Comin ha dit que cal tenir una diagnosi exacta de la sanitat a tot Catalunya, com una foto de conjunt, i veure quines necessitats d’inversió hi ha a tot el país, i plantejar-les per als propers exercicis econòmics. “El pressupost d’aquest any i els propers ens permetrà recuperar un cert nivell d’inversió. Hem d’identificar quines són necessàries en el conjunt del territori, quin cost té, i quants anys caldran per satisfer-les. La inversió ha de ser en edificis i en tecnologia i materials, i aqusetes s’han aturat durant set anys i a les necessitats normals de renovació s’hi sumen les acumulades. I no és fàcil de gestionar“.

Les inversions s’establiran segons les prioritats objectives que s’estableixin, tenint una mirada de país, amb equitat i transparència. En aquest mateix sentit es manifestava l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Antoni Comín, emesa a l’Info Vespre

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.