Compte enrere per a l’Ironman Barcelona 2017

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La quarta edició de la prova comptarà amb la participació de gairebé 3.000 triatletes, que hauran de completar els tres segments del triatló: 3,8 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres en bicicleta per un circuit entre Calella i el Masnou, i una marató de 42,2 quilòmetres. Aquest últim acabarà a la platja de Garbí, on s’ha muntat la zona d’Expo, la carpa per recollir els dorsals i d’atenció al participant, i la línia d’arribada amb les graderies per al públic. Aquest espai es convertirà dissabte en una gran festa de celebració a mesura que vagin creuant-la els esportistes, que han començat a arribar a Calella per familiaritzar-se amb el territori.

De les dues proves Ironman que se celebren anualment a la costa maresmenca -el 70.3 del maig i l’Ironman de la tardor-, aquesta última és sempre la que registra una major participació d’esportistes internacionals. Això fa que tingui també més impacte en l’activitat turística del territori.

Entre el grup de triatletes professionals hi destaquen noms com Clemente Alonso, que portarà el dorsal número 1, o el català Miquel Blanchart. També l’esportista calellenc John Galindo; o habituals de la prova local com l’holandès Bas Diederen. En categoria femenina, hi figura la guanyadora de l’Ironman Barcelona 2015, Yvonne Van Vlerken, l’alemanya Katja Konschak –segona al 70.3 del 2014– o la catalana Mercè Tusell.

David Giménez, del departament de premsa d’Ironman Barcelona, explicava ahir al programa La Banqueta que es preveuen bones condicions climàtiques per aquest dissabte. “No s’espera mal temps ni pluja, i en principi tampoc ha de fer molt vent. Les condicions seran idònies perquè els triatletes gaudeixin al màxim de l’esdeveniment”, va indicar.

La sortida del triatló internacional de llarga distància es donarà a les 8:08h amb la prova de natació, començant pels pro’s masculins i després les fèmines. A les 8:20h arrencarà el rolling start –sortida continua– de la resta de participants, segons categories d’edat.

En l’edició del 2016, la victòria va ser per al suec Patrik Nilsson, establint un nou rècord de la prova amb 7 hores, 55 minuts i 28 segons. Gairebé una hora més va trigar a completar-la la guanyadora en categoria femenina, l’alemanya Astrid Stienen.

Des de l’organització s’anima a tots els calellencs a gaudir de la cita esportiva, consolidada a tots els efectes, diuen, en complir-se la quarta edició sota la marca líder Ironman. S’atribueix part del mèrit, també, a la col·laboració que es rep a nivell institucional però també del gruix important de voluntaris. “Tenim més de 700 voluntaris a l’Ironman Barcelona i sense ells seria impossible, perquè realitzen tasques molt diverses (…) Amb l’ajuda de tots s’està consolidant: cada vegada tenim més públic que ve a animar, les inscripcions s’esgoten amb molt poc temps, i hi ha un evident auge global del triatló i el de Barcelona no n’és una excepció”, comentava.

I per evitar quedar-se sense dorsal, Ironman oferirà la possibilitat d’inscriure’s a la prova del 2018 l’endemà mateix des del punt d’informació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat