Compte enrere per a l’IRONMAN Barcelona, amb Miquel Blanchart i Eva Wutti entre els favorits

Blanchart va quedar en tercera posició a l'IRONMAN Barcelona del 2016
Blanchart va quedar en tercera posició a l'IRONMAN Barcelona del 2016

El triatleta català i l’austríaca, que té fixada la seva residència a Calella, formen part de la llista de PRO que participaran aquest diumenge 7 d’octubre a l’IRONMAN Barcelona. L’organització ha aconseguit un circuit de bicicleta de dues voltes, enlloc de les dues i mitja d’anteriors edicions, fet que permetrà esponjar el pas i reduir el nombre de doblats. Jordi Pérez, director de la prova, va parlar-ne ahir a la tertúlia del programa ONA MARESME de les emissores de la comarca.

Pérez ha celebrat haver aconseguit el nou traçat per al segment de bici, més còmode per als prop de 3.000 participants que hi haurà en ruta. En comptes de fer dues voltes entre Calella i Montgat, i una tercera girant a Mataró; s’han establert dues voltes que també arribaran a Montgat però passant per la C-60 agafant un trencall a Mataró.

A Mataró, a la rotonda del Rengle, s’agafa a mà dreta per recórrer 7,5 quilòmetres de la C-.60. Multiplicat per les dues vegades que es completa resulten els 30 quilòmetres de l’última volta que teníem, on se’ns comprimia i doblaven els participants. Serà més confortable per a ells. Estem satisfets d’haver-ho aconseguit amb la complicitat del territori.

Pérez ha posat de relleu la col·laboració i el treball previ fet amb els ajuntaments per on transcorre la prova per així garantir la seguretat dels participants. Aquesta és una de les màximes de l’organització. Assegura que després de 10 anys d’experiència, tot resulta ara més fàcil.

Quant al planter de participants, el director de l’IRONMAN Barcelona destaca la qualitat dels professionals. Admet, això sí, que la proximitat del Campionat Mundial IRONMAN a Kona (Hawai) –la setmana vinent– explica que la prova local no tingui les figures més top del panorama internacional.

Al 70.3 acostumem a tenir el grans triatletes -Jan Frodeno o Gómez Noya- perquè tenim Konna a una setmana i allà hi competeixen les grans estrelles (…) Aquí tenim l’Eva Wutti, que a més resideix a Calella, o Yvonne Van Vlerken que va guanayr l’any passat; i algunes esportistes que han deixat la distància olímpica per passar a l’IM (…) En categoria masculina tindrem  “vells rockers”, molts triatletes que fa anys venen i tenen nivell molt alt. Esperem que Miquel Blanchart ens doni una alegria i guanyi, també perquè ara s’ha canviat el sistema de classificació per Hawai i hi aniria directe.

Entre les xifres que es mouran per aquesta cinquena edició de l’IRONMAN, els 1.200 voluntaris distribuïts per tot el territori.

L’impacte de l’esdeveniment esportiu a Calella

Joan Ferrer, tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Calella, que també va participar a la tertúlia del programa comarcal, va certificar que la ciutat obté un clar benefici del fet d’acollir i ser el centre neuràlgic de la prova.

Es fa molt difícil quantificar-ho perquè hi ha tot un sector privat del qual no en tens dades. Però si t’adones que s’omplen hotels i restaurants, que els comerços treballen, que ve molta gent acompanyant al triatleta i que es mou pel territori i al final gasten, que en definitiva gasten. És cert que també repercuteix durant l’any perquè de vegades tornen per entrenar o fer escapades, i se n’obté un benefici durant l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *