Concentració de suport a l’alcaldessa de Berga

La concentració s’ha fet a les set del vespre davant l’Ajuntament i hi han assistit representants de partits polítics i societat civil. Els grallers de Calella han interpretat temes rehivindicatius, com l’Estaca de Lluís Llach.

[ÀMPLIACIÓ] Després d’unes hores en què ha estat detinguda i ha hagut de declarar davant del jutge, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha dit que la seva detenció és un «insult» al poble de Catalunya i ha reiterat que l’estelada continuarà onejant a l’ajuntament de la seva població.

Montse Venturós ha estat detinguda per no haver comparegut en dues ocasions a declarar davant el jutjat d’instrucció número 1 de Berga. Adil Marouan, membre de la CUP de Calella, coincideix amb aquesta afirmació i reitera que no es pot retrocedir ni un pas davant d’una situació com aquesta, que no serà la única que es produirà en els propers mesos.

Un cop es coneixia la notícia de la detenció de Montse Venturós, l‘alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, expressava via Twitter el seu suport i solidaritat amb ella. Candini ha destacat a Ràdio Calella Televisió que de cap de les maneres es pot judicialitzar la política. Segons ella, de manera molt continuada des del govern de l’Estat espanyol es posen tots els mecanismes per atemptar contra la democràcia ja que confonen la Constitució amb una ideologia en comptes de com un instrument.

Montserrat Candini va més enllà i titlla els membres del PP de ser els hereus del pensament franquista.

Des que s’ha conegut la notícia de la detenció de Montserrat Venturós les reaccions i el suport des del món polític i social s’han anat succeint a les xarxes socials. Entre aquestes mostres de suport, la del president Puigdemont o la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *