Calella en Comú vol que l’Ajuntament examini a fons el servei de recollida de la brossa

Sebastián Tejada, el portaveu de Calella en Comú a l’Ajuntament de Calella, ha anunciat que presentaran una proposta de resolució al Ple Municipal perquè s’obri un procés per “auditar” la prestació del servei de neteja viària i recollida de la brossa per part de la concessionària Urbaser després de la polèmica de l’estiu sobre el camió on es barrejaven diversos contenidors de selectiva.

En una entrevista al programa La Ciutat, Sebastián Tejada ha manifestat que no estan satisfets amb el servei que està prestant l’empresa concessionària i que costa 2,5 milions d’euros anuals. Ha dit que davant dels indicis existents i els dèficits quant a la neteja de la via pública resulta necessari fer una revisió del contracte i comprovar que s’estan complint les condicions contractuals.

Se suposa que quan es va negociar el contracte, les condicions pactades per les dues parts eren suficients per garantir la qualitat del servei. Però això no està passant i requereix una actuació auditora per part de l’Ajuntament i una revisió dels procediments per part de l’empresa (…) No sé si l’Ajuntament està en condicions d’exercir aquesta capacitat auditora, i això és el que li demanarem en el pròxim ple municipal. Nosaltres estem insatisfets, tothom està insatisfet.

Calella en Comú ho demanarà al pròxim Ple Municipal, que encara no ha estat convocat. Segons Tejada, caldria exigir a l’empresa concessionària que faci les renovacions de maquinària oportunes i introdueixi tecnologia per adaptar el servei a les necessitats actuals. En l’àmbit de la gestió mediambiental, el líder dels comuns ha tornat a recordar que el Govern de Junts per Calella i el PSC desatén les seves peticions perquè es cobreixi la vacant de tècnic especialista de la plantilla municipal.

A micròfons de Ràdio Calella TV, Tejada ha comentat que avui es reunirà amb el nou cap de la Policia Local, David Otal, i que preveu exposar-li les inquietuds que tenen sobre seguretat ciutadana. Com va fer dies enrere el republicà Xavier Ponsdomènech, també el líder de Calella en Comú ha criticat que no disposen de les dades que permetin confirmar o no si ha crescut l’índex de delinqüència a la ciutat. Però ha apuntat que la gestió municipal sobre aquest assumpte tan sensible passa també per combatre la percepció que en pot tenir la ciutadania.

Probablement tenim la percepció d’inseguretat perquè existeix, es dona sobre dianes noves –ciutadans corrents i no turistes– i no només s’ha de combatre el delicte sinó també la sensació d’inseguretat amb bona informació i treballant en la prevenció.

Sebastián Tejada ha demanat a l’alcaldessa de Calella que impulsi un front comú amb altres poblacions veïnes per reclamar al Departament d’Interior que el cos dels Mossos d’Esquadra exerceixi de forma efectiva les seves competències en l’àmbit de la seguretat ciutadana i no ho hagin d’assumir les policies locals.

Sobre la gestió de la Covid-19, Calella en Comú suspèn al Govern Municipal. Considera que s’ha estat actuant posant pedaços i donant subvencions de manera discrecional i gairebé caritativa de cara als sectors turístics i comercial. Tejada reclama una visió estratègica que permeti combatre les incerteses de futur.

La pandèmia ha posat en evidència els problemes i les febleses que ja teníem. Calella és un dels pobles més pobres del Maresme, que el sector turístic i comercial té un problema de rendibilitat baixa i que això repercuteix en la qualitat de vida dels ciutadans i que cal un abordatge estratègic. Ara amb més raó.

El líder de Calella en Comú ha parlat de l’impacte social de la pandèmia, posant d’exemple les 700 famílies que actualment reben suport alimentari de l’economat solidari. Ha recordat que el seu partit va proposar que l’Ajuntament de Calella intercedís en la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital prenent de base el nombre d’usuaris que atén Càritas Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *