Coneix els guanyadors de la 40a edició dels Jocs Florals de Calella

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de proclamació del veredicte de la 40a edició dels Jocs Florals de Calella a l’església de l’Escola Pia del carrer Sant Pere de Calella. Enguany s’han rebut un total de 242 composicions literàries d’arreu del país, en una edició commemorativa dedicada a la poetessa calellenca Maria Cardona i Codina (1922-1972), amb motiu del centenari de la seva naixença i del cinquantenari de la seva mort. La Mantenidora de la XL edició dels Jocs Florals de Calella ha estat la periodista i gestora cultural Rut Martínez i Marta Camps l’única calellenca en haver guanyat un dels premis dels Jocs Florals d’enguany.

La poetessa barcelonina Maria Bonafont ha guanyat el premi Flor Natural, el premi d’honor i cortesia a la millor composició que canti l’Amor, amb el poema titulat “T’estimo, a Marrakech“.

La també poetessa de Barcelona, Natàlia Rodés, s’ha endut el premi Englantina amb el poema “La teva llum, el meu destí“, dins la categoria de poemes que enalteixen la terra, els costums i les tradicions catalanes.

El premi Viola, que reconeix la millor composició que enalteix els valors espirituals i ètics, ha estat per a la poetessa de Barcelona Anna Maria Casanovas pel poema “Dona’m la mà“.

Pel que fa el premi “Maria Cardona“, al millor poema que s’inspirés en la humilitat, l’ha guanyat el solsonenc Joan Armengol amb el poema “Tinc“.

Isabel Oliva, de Girona, amb “Memòria d’un somriure” ha rebut el premi “Concepció Organ” al millor poema que enalteixi el somriure.

El premi juvenil “La Llopa“, a la millor composició poètica de tema lliure, l’ha guanyat el jove poeta barceloní de 18 anys, Blai Bolea amb el poema “Disfressa“. El premi “Germanes Saula Palomer“, a la millor prosa poètica juvenil de tema lliure, se l’ha endut la jove autora barcelonina de 20 anys Aloma Alenyà amb la prosa titulada “Un cistell de nous“.

Marta Camps ha guanyat el premi “Francesc Grau“, a la millor prosa poètica de tema lliure, amb la prosa titulada “L’últim passatger” i ha estat l’única calellenca en haver guanyat un dels premis de l’edició d’enguany dels Jocs Florals de Calella.

El jurat qualificador d’aquests Jocs Florals ha estat format pel filòleg i professor universitari Joan Ferrer; la bibliotecària i documentalista Dolors Llavall i l’actriu i rapsoda Maria Rosa Serra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *