Conferència sobre el passat, present i futur del Parc Dalmau

“Parc Dalmau, el nostre tresor verd: passat, present i futur” és el títol de la xerrada que tindrà lloc demà dimarts 20 de juny a l’Auditori de Can Saleta (19.30h) dins del cicle de conferències primavera-estiu que organitza l’associació Amics del Patrimoni Històric de Calella. Anirà a càrrec dels responsables de l’associació de voluntariat mediambiental que hi realitza tasques de manteniment i conservació. Francesc Clarà, president d’Amics del Parc Dalmau, i el cap de voluntariat, Josep Maria Juhé, parlaran dels origens de l’espai i de les característiques del bosc mediterrani. Deixen per més endavant la reflexió sobre el futur que s’entreveu per al considerat pulmó verd de la ciutat.

Demà dimarts tindrà lloc la primera de les dues xerrades sobre l’espai verd que l’associació Amics del Parc Dalmau farà a l’Auditori, convidada per Amics del Patrimoni Històric de Calella. Proposen fer un repàs històric del parc dissenyat per l’arquitecte Jeroni Martorell i explicar quin valor té actualment des del punt de vista mediambiental, tal com explica Francesc Clarà, president d’Amics del Parc Dalmau.

Parlarem de la història del Parc i del bosc mediterrani, des del punt de vista biològic i mediambiental (…) Al setembre, farem la segona part. Parlarem del voluntariat i del futur del Parc Dalmau, que va lligat al futur de la ciutat.

Clarà i el cap del voluntariat, Josep Maria Juhé, s’encarregaran de les dues conferències, que prometen ser molt interessant i en la qual, segons avancen a Ràdio Calella TV, comentaran algunes curiositats històriques del Parc Dalmau. Com per exemple, aquesta:

Originàriament, el Pati de l’Ós no era com el coneixem ara, sinó més petit. Es va haver d’adequar per construir-hi l’amfiteatre. Era a principis de l’adquisició de la finca de Can Pelayo, l’any 1929. Més endavant, durant la guerra, es va fer una ampliació i afirmació del sòl, i per això van utilitzar el material dels enderrocs de la Parròquia.

CARTELL CONFERÈNCIA 20230619La primera conferència sota el títol “Parc Dalmau, el nostre tresor verd: passat, present i futur” tindrà lloc demà dimarts 20 de juny a l’Auditori (19.30h). La presentació anirà a càrrec de Josep Villegas.

Es podrà seguir per Youtube per la retransmissió que en farà l’associació Amics del Patrimoni Històric de Calella, que és qui ho organitza. Podeu accedir a l’enllaç clicant aquí.

Visita d’arquitectes tècnics a l’obra de Jeroni Martorell

La delegació al Maresme del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Barcelona va fer dissabte passat una ruta per l’obra de Jeroni Martorell, l’arquitecte noucentista. La visita va estar conduïda per Josep Villegas i Pere Puig, i van participar-hi diversos membres d’Amics del Patrimoni Històric de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *