Confirmada la data del tast Vi per Vida a benefici de la investigació de la metàstasi del càncer

Serà el diumenge 25 de febrer a les 18.00h a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri amb entrades a la venda al preu de 10 euros. La recaptació es donarà al programa d’investigació sobre la metàstasi del càncer que realitza l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, que la setmana passada va informar d’una important descoberta: la d’una proteïna (MSK1) que manté adormides les cèl·lules metastàsiques del càncer de mama.

irb_gomisEl director de l’equip de l’IRB que ha identificat la proteïna que frena la metàstasi del càncer de mama ha posat de relleu la importància d’iniciatives solidàries com el Vi per Vida perquè “a mitjà i llarg termini tindrà un retorn no només en termes d’investigació sinó de millora de la salut”. Roger Gomis ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV quina és la funció de la proteïna MSK1.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista.

Una herència d’un milió i mig d’euros per a la lluita de la metàstasi del càncer

L’IRB de Barcelona ha rebut per primera vegada el llegat d’un matrimoni que, segons el seu advocat, estava molt compromès amb la investigació mèdica i la salut i es van posar en contacte amb el centre ja al 2009 a través de Joan Massagué, que llavors n’era el director adjunt.

El milió i mig d’euros que han donat al centre de recerca barceloní, segons van deixar per escrit en el seu testament, estan nets d’impostos i taxes. L’actual director, Joan Guinovart, ha explicat que aquest llegat permetrà accelerar les línies de recerca que hi ha en marxa: “Aquests diners seran extraordinàriament benvinguts, perquè representen un increment substancial dels fons que tenim a l’Institut i permetran que la velocitat de la recerca no s’aturi, sinó que s’acceleri”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *