La Confraria de la Setmana Santa allargarà el recorregut de la processó

Es farà una volta més gran pels carrers pròxims a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, en la segona edició de la recuperada processó de Setmana Santa de Calella. El president de la Confraria de Setmana Santa ha fet una crida per sumar nous portadors -han de ser socis de l’entitat- i així poder treure el pas gran del Crist de la Creu, que pesa aproximadament 90 quilos.

Jordi Martí ha donat detalls del nou recorregut, aquest matí al programa La ciutat.

“Serà més o menys el mateix: sortint del portal gran de l’església, baixar per Romaní, seguir per Església, Batlle i Jovara; i en comptes de pujar per Escoles Pies arribarem fins a Colón, per pujar després pel carrer Riera i tornar cap a la plaça de l’Ajuntament i de l’Església”, ha indicat.

Als tres passos que es van treure en processó la Setmana Santa passada, que eren el Crist a la Creu, la Verge dels Dolors i el Crist Jacent, aquest any se n’hi sumarà un quart: el Petó de Judes. Des de la confraria fan una crida per disposar de més portadors -aquest any ser soci és un requisit imprescindible- i aconseguir treure la figura gran del Crist a la Creu.

“L’any passat el Crist a la Creu el van treure unes cinc o sis persones; e Crist Jacent era portat per vuit persones, més de la gent que l’acompanyava; la Mare de Déu, que sortia amb carro, era tirada per quatre persones; i el Petó de Judes també sortirà amb carro tirat per quatre persones”, ha dit Martí.

La Confraria de Setmana Santa de Calella compta amb un centenar de socis tot i la seva recent creació. El preu és de 10 euros anuals i, com que no tenen local, la Ferreteria Gallart fa de seu social.

Asseguren tenir una molt bona entesa amb Mossèn Cinto Busquet, que diuen els va animar a recuperar la processó i fer-la seguint la tradició catalana. Treballen perquè la de Calella arribi a ser, en el futur, una de les més importants del Maresme.

El president de la Confraria de Setmana Santa ha explicat que han iniciat converses amb l’Escola de Música de Can Llobet perquè la processó estigui acompanyada de música en directe.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *