Consells i idees sobre decoració nadalenca i les tendències d’aquest 2016

Llums als carrers comercials i els aparadors de les botigues decorats amb guirnaldes, arbres amb boles de tots colors i estrelles brillants ens indiquen que és temps de Nadal. L’ambientació nadalenca s’ha apoderat no només de les zones comercials, perquè aquesta és una època de molt consumisme, sinó que cada vegada hi ha més tirada en col·locar elements decoratius dins de casa, sobretot allà on hi ha nens petits que viuen les festes amb una especial il·lusió. Però, com s’ha de decorar la llar, quines són les tendències d’aquest Nadal 2016 i com podem fer que es conservin les flors i les plantes que hem comprat. Ens ho expliquen des de Botànic Grup, la floristeria Jardí i la botiga Mixtes de Calella.

No hi ha discussió possible, tothom coincideix en el mateix: l’arbre de Nadal és l’absolut protagonista de la decoració per aquestes festes. “El més comú és fer l’arbre, com a element decoratiu és el més important en una casa, i després elements puntuals com els centres de taula o per a la xemeneia, que també és molt nadalenc”, ha explicat Pilar Gallardo, de Botànic Grup, en declaracions a Ràdio Calella TV.

img_6542

Botànic Floristes

Botànic Grup presenta a la seva botiga de l’Avinguda Europa (Pineda de Mar) una extensa varietat de productes i articles de decoració natural, sempre d’acord amb la tendència del moment. Si bé el vermell i el blanc són els colors bàsics de qualsevol ornamentació nadalenca, també hi ha altres gammes que prenen força aquest any i que s’hi complementen a la perfecció. “Com a novetat tenim el blau cobalt o petroli, el malva rosat que li dóna un toc antic i envellit, i també tenim el verd molsa, a més del coure que aquest Nadal s’imposa amb força”, ha dit.

Explica Pilar Gallardo que s’imposa aquesta Nadal l’estètica vintage, amb productes envellits, i els materials nobles com la fusta. Una decoració minimalista i que ens remet al disseny nòrdic. Es pot veure tant en el guarniment de l’arbre com altres elements de decoració, entre els quals no hi pot faltar un bon centre de taula. El caliu final l’aporten les espelmes que s’han de tenir enceses quan hi ha una celebració. “El 90% posa espelmes a casa seva per Nadal, i no poden faltar en qualsevol centre de taula”, assegura Gallardo.

Després d’uns anys d’austeritat i restricció de la despesa en elements decoratius, sembla que la gent s’engresca novament a a guarnir la casa per Nadal. “Es permeten algun caprici, cosa que abans potser només entraven per comprar algun regal”, explica la propietària de Botànic Grup. Diu que la correcció és afalagar els amfitrions dels àpats amb algun detall com una ponsètia o centres de flors, perquè n’hi ha per a tots els gustos i preus.

img_6531

Floristeria Jardí

Per conservar les ponsèties d’un Nadal a un altre, Eva Llobet, de la Floristeria Jardí, explica on s’han de col·locar passat les festes perquè ens sobrevisquin. “S’han d’adaptar a l’aire lliure perquè són una planta d’exterior. Quan arribi el bon temps les haurem de treure fora, posar-les a la sobre i fer que així es vagin adaptant”, ha dit.

A la botiga del carrer Jovara hi han tingut un bon assortit de tions, de totes mides, fins i tot de peluix. Eva Llobet explica que la decoració de Nadal és molt més present a les cases on hi ha nens petits, però que s’intenta fer notar en qualsevol petit detall. “Preparem decoracions per a les taules, encara que sigui per posar a les estovalles o als tovallons”, ha dit.

ú

Mixtes

I a la botiga Mixtes del carrer Església també tenen l’aparador perfectament engalanat per les festes de Nadal. No en va la seva mestressa, Glòria Auladell, és decoradora i interiorista. Coincideix en dir que el principal d’aquests dies és fer l’arbre, i també hi ha molta tradició a decorar centres de taula, ja sigui reciclant els que ja es tenen a casa i bé comprant-los de nou. “Hi ha gent que agafa els seus centres o els seus gerros i nosaltres els transformem, i el preu és més assequible. I hi ha qui ho compra tot des del principi. Es poden gastar una mitjana entre 10 i 50€

Mixtes

Ara el fet de decorar està a l’abast de tothom, però sempre és bo recórrer a un professional de l’interiorisme quan anem una mica mancats de bon gust. El que mai s’ha de perdre, diu Auladell, és l’esperit de transformar la casa sigui l’època de l’any que sigui. “Quan bé la primavera, posar més colorins. I a la tarda canviar-lo. I sempre intentant que amb el que ja tinguin poguem donar una altra alegria a la casa. No pot ser que sempre veiem la casa 14 o 15 anys igual. Les persones necessitem donar un altre aire a la casa posant i treient alguns detalls. Això és el que intentem fer els professionals

A la botiga de Glòria Auladell recomanen el vermell, el blanc i el platejat per a les decoracions de Nadal, a més del verd. A partir d’aquí podem escollir un Nadal nòrdic o un de més minimalista, o un estil propi.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Glòria Auladell

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *