[ACTUALITZACIÓ] Consells per afrontar l’onada de calor

Davant l’arribada de l’estiu i de les altes temperatures com les que s’estan registrant aquesta setmana, el departament de Salut posa en marxa la campanya de prevenció per evitar ensurts per cops de calor.

Enguany, el lema de la campanya és «Un estiu ben fresc» i consisteix en una sèrie de consells que s’adrecen a la població en general però també fent especial èmfasi en la població més vulnerable com la gent gran o els infants.

Entre els consells hi ha el de mantenir les persianes de casa abaixades durant el dia, quan la calor és més intensa, ventilar quan cau el sol, beure molta aigua i sucs de fruita sovint, refrescar-se la cara i evitar l’activitat física durant les hores centrals del dia. Mercè Díaz, cap d’atenció domiciliària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha explicat a Ràdio Calella Televisió que tots aquests són consells bàsics però que en molts casos els ciutadans no els tenen en compte.

Mercè Díaz considera una temeritat fer exercici físic durant les hores centrals del dia. Segons ella, els ciutadans no en són conscients dels efectes d’un cop de calor en aquests casos.

Davant qualsevol dubte, Mercè Díaz recomana trucar al CAP de Calella o bé al 061, el CatSalut Respon.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Mercè Díaz.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *