Final d’any al compàs de la sardana

Sardanes Pavelló

La capitalitat de la Sardana 2015 continua prenent protagonisme en l’agenda cultural de Calella, també aquest mes de desembre, amb tres cites importants, de gran qualitat artística i també amb càrrega sentimental, especialment per a l’Agrupació Sardanista de Calella. Començant per aquest dissabte amb la presentació de la Guia Sardanista del 2016, que precedirà la representació de l’espectacle líric ‘La Viola d’Or’, multiparticipat i que enguany commemora el 150 aniversari del naixement del compositor Enric Morera. El record al desaparegut Josep Riera, qui fou president de l’agrupació local, també planarà sobre el tradicional Concert de Nadal de sardanes i música per a cobla del pròxim 20 de desembre. S’estrenaran dues composicions dedicades a la seva figura i, com a novetat, comptarà amb l’actuació de dues cobles.

La programació de Calella Capital de la Sardana 2015 enfila la recta final, i aquest mes de desembre inclou alguns actes de gran rellevància per al món sardanista. Com ho serà la presentació de la Guia Sardanista del 2016, la reformulada Guia d’Aplecs Sardanistes, que compila les principals cites del calendari sardanista. “La guia inclou 167 aplecs, 58 concursos, etc. Abans se’n feia la presentació el mes de març però es perdien els primers aplecs de l’any, i per això ara s’ha decidit donar-la a conèixer abans”, ha indicat el portaveu de l’Agrupació Sardanista de Calella, Carles Tarridas, en una entrevista al programa Bon dia. La presentació serà aquest dissabte 12 de desembre al primer pis de Can Salom (18.00h) i comptarà amb la intervenció musical de la Cobla Marinada de Badalona.

L’Agrupació Sardanista de Calella col·labora amb l’Ajuntament de Calella en la organització de la capitalitat de la Sardana 2015, que aquest dissabte al vespre portarà a la ciutat un espectacle d’alta qualitat artística. Una nova producció de La viola d’or amb motiu de l’Any Morera, que recupera la primera obra de sarsuela catalana i inclou veus líriques, músics de cobla, actors i cos de dansa. Es representarà a la Sala Mozart (20.00h). “Combina elements de fantasia i de llegenda, una obra clau del teatre líric català, més aquest any que es commemora el 150 aniversari del naixement d’Enric Morera (…) Hi haurà més de 30 personatges dalt l’escena més la cobla amb una dotzena de músics”, ha explicat el portaveu de l’Agrupació Sardanista de Calella.

Les entrades numerades ja s’han posat a la venda. Anticipades al preu de 10 euros, el mateix dia a taquilla es podran adquirir per 15 euros.

D’actes extraordinaris i d’altres ja tradicionals es composa la programació de Calella Capital de la Sardana 2015. Entre aquests darrers, el Concert de Nadal de sardanes i música per a cobla de l’Agrupació Sardanista de Calella, que se celebrarà el 20 de desembre a la Sala Mozart (11.30h). Hi intervindran dues cobles -la Cobla Capital de la Sardana i la Principal de la Bisbal- i serà en memòria de Josep Riera, qui fou president de l’agrupació. “Un parell de compositors han demanat fer una sardana per dedicar-li i, per tant, hi haurà l’estrena de dues estrenes de sardanes. Serà un programa fantàstic amb moltes sardanes de lluïment”, ha avançat Tarridas.

Aquesta serà l’edició número 45 del Concert de Nadal de sardanes i música per a cobla que organitza l’Agrupació Sardanista de Calella. Les entrades es posaran a la venda a la taquilla de la Sala Mozart a partir de divendres 11 de desembre al preu de 10 euros, amb descompte per als socis de l’Agrupació Sardanista de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *