Consells per tenir una bona alimentació a l’estiu

alimentació saludable

Menjar conscientment, tenir el rebost ple de menjar saludable, prendre decisions sanes, gaudir del que es menja i aprofitar l’estiu per descansar, i fer activitats agradables. Aquestes serien les cinc pautes que cal seguir per estar sans a l’estiu i combatre les altes temperatures.

Durant els dies de calor, cal que a la taula hi hagi tres grups d’aliments imprescindibles: aigua, vegetals i fruita, amb pigments i greixos insaturats. Els batuts i sucs són també una bona opció, però en cap cas han de substituir cap àpat.

I es que cal alimentar-se amb productes de temporada. Hidratar-se molt i menjar tota la varietat de fruita que l’estiu ens dóna. Són fruites molt sucoses i que porten antioxidants que ens aniran molt bé per protegir la pell del sol. Però compte amb la ingesta excessiva de segons quines fruites. La dietista calellenca Sara Justícia posa d’exemple la síndria.

La síndria no ens treu la set, per això cal beure aigua. La síndria té un component molt dolç i les persones diabètiques ho han de vigilar moltíssim. Per tant, ens trobem amb aquesta síndria, fresca i sucosa, que el cos acabarà convertint en greix.

I davant les altes temperatures, molt de compte amb la bona conservació dels aliments. Cal ser rigorós i no deixar fora de la nevera segons quins plats.

Amb la calor proliferen els bacteris i hem d’anar amb molt de compte quan tornem de la botiga o del supermercat en deixar els productes fora de la nevera. I també per evitar contaminacions amb les preparacions, com per exemple un rostit. Si no tenim la precaució de conservar-ho bé, les salses acaben fermentant amb molta facilitat.

Durant l’estiu, l’òptim seria consumir cinc racions de fruita, verdures i hortalisses al dia. Cal anar amb compte amb els fregits, que són de digestió lenta i poden resultar molt pesats. I quant a l’alcohol i les begudes gasoses, no hem d’oblidar que les primeres produeixen deshidratació i que les que contenen sucre són hipercalòriques.

A l’hora dels postres, a l’estiu difícilment deixarem de gaudir dels gelats però una bona alternativa és preparar polos de fruita.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat