Continua la tendència a la baixa del preu de la gasolina

El preu de la benzina cau per vuitena setmana consecutiva se situa en xifres similars a les del mes de febrer. Ara se situa en l’1,71 euros per litre i 1,51 si s’aplica la bonificació del govern espanyol. Ara bé, malgrat que des del juny la gasolina s’ha abaratit un 16%, encara és un 26% més cara que l’any passat. Pel que fa al dièsel aquesta setmana ha trencat la tendència a la baixa i ha pujat per primer cop des del juliol a 1,80 euros el litre, un 44% més car que fa un any.

El preu de la gasolina 95 en les gasolineres més properes de Calella:

  • Repsol, carretera N-II, Calella: 1,819 euros per litre.
  • Tamoil, al carrer Garbí de Pineda de Mar: 1,729 euros per litre.
  • Cepsa, carrer Gabí Pineda de Mar: 1,774 euros per litre.
  • Esser, carrer Llebeig de Pineda de Mar: 1,729 euros per litre.
  • E.S. Pineda de Mar, carretera N-II, Pineda: 1,729 euros per litre.

El preu del dièsel en les gasolineres més properes de Calella:

  • Repsol, carretera N-II, Calella: 1,979 euros per litre.
  • Tamoil, al carrer Garbí de Pineda de Mar: 1,789 euros per litre.
  • Cepsa, carrer Gabí Pineda de Mar: 1,889 euros per litre.
  • Esser, carrer Llebeig de Pineda de Mar: 1,789 euros per litre.
  • E.S. Pineda de Mar, carretera N-II, Pineda: 1,789 euros per litre.

Això si, la por que Rússia tanqui definitivament l’aixeca del gas ha fet que aquesta setmana el preu de la llum hagi tocat sostre. Precisament aquest dimecres el preu de la llum ha tornat a pujar i superar les xifres del mes de març fins a arribar als 436 euros el megawatt hora, sense l’excepció ibèrica encara seria més alt i assoliria els 500 euros. Per fer-se’n una idea, dimecres el preu al mercat majorista francès va fixar-se en 645 euros, a Alemanya en 624 euros i a Bèlgica en 611 euros. A la Gran Bretanya, el preu majorista va fixar un preu de 539 lliures (més de 640 euros).
Amb aquesta continuada pujada dels preus, els experts recomanen fer petites accions que ajudin a estalviar en la factura elèctrica. Tenir un control òptim de la temperatura, ajustant-la a les necessitats, apagar tots els aparells elèctrics al sortir de casa, triar electrodomèstics eficients, utilitzar bombetes de baix consum i ajustar la potència de la llum a les necessitats de cada moment.

Ahir el Congrés dels Diputats va aprovar el pla d’estalvi energètic del govern espanyol com a projecte de llei amb un ampli suport: 187 vots a favor, 161 en contra i una abstenció.

En concret, les formacions que han optat pel sí han estat Esquerra, PNB, EH Bildu, PDeCAT i Més País. En contra, tal com estava previst, hi han votat el PP, Vox, Ciutadans, Junts i la CUP, mentre que l’abstenció ha anat a càrrec del BNG gallec.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *