Convocades tres línies de subvencions per al foment de l’economia local

c/Jovara, arxiu

L’Ajuntament de Calella ha convocat tres línies de subvencions per al foment de l’economia local. Tenen una dotació econòmica global de 28.000 euros i per objectiu l’autoocupació de persones aturades, la contractació de nous treballadors i, per últim, la inversió per a la millora de locals comercials. En aquest cas, s’incentiva la instal·lació de noves empreses a l’eix Sant Jaume i en carrers com Jovara, Amadeu i Bruguera.

L’àrea de Promoció Econòmica ha publicat les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a calellencs que es trobin en situació d’atur i decideixin iniciar una activitat econòmica o professional al municipi. S’ha dotat la línia d’ajuts amb 11.000 euros, i té per objectiu final reduir la taxa d’atur a partir de l’autoocupació.

“Es concedirà una subvenció [única] de 750 euros per pagar els rebuts del Règim Especial de Treballadors Autònoms. Llavors, a finals de febrer de l’any 2017 s’haurà de presentar la documentació justificativa perquè l’ajuntament comprovi que s’ha fet correctament”, ha explicat la primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella.

Entre els requisits de la convocatòria, s’estableix que les activitats econòmiques han de mantenir-se per un termini mínim de 7 mesos. Les sol·licituds es podran presentar fins el 30 de setembre i la resolució es comunicarà en els dos mesos posteriors a la presentació de la documentació exigida.

Amb la mateixa dotació econòmica d’11.000 euros, concedint ajuts fins que s’exhaureixi el crèdit disponible, s’ha obert la convocatòria que té per objectiu fomentar l’ocupació. En aquest cas per part d’empreses donades d’alta al Servei Local d’Ocupació i que signin contractes amb demandants de feina de perfils concrets. “Persones joves d’entre 16 i 30 anys, majors de 45 anys, o persones amb atur de llarga durada o risc d’exclusió social, que són els col·lectius a qui més costa trobar feina”, ha especificat Parella, qui ha dit que les empreses rebran una subvenció única de 1.000 euros si fan contractes de jornada completa o 500 euros per a mitges jornades.

En aquest cas, la convocatòria es mantindrà oberta fins el 30 de setembre i les sol·licituds, igualment, s’hauran de presentar amb la documentació corresponent al registre de l’Ajuntament o de forma telemàtica pels canals establerts.

La tercera línia d’ajuts es dirigeix a l’adequació o millora de locals comercials i establiments de serveis. S’unifica en una sola convocatòria les sol·licituds que anteriorment diferenciaven les d’empresaris amb negoci en marxa i la d’emprenedors que es volen implantar a la ciutat. La tinent d’Alcaldia Parella ha exposat que el Govern Municipal ha decidit incentivar l’activitat econòmica en zones a dinamitzar. “La subvenció serà de 500 euros per a cada establiment però l’incrementem fins els 600 euros en cas que es trobi en zones on s’ha observat que hi ha menys activitat”, ha indicat.

Les zones identificades d’interès comercial són l’Eix Sant Jaume i també el carrer Jovara, Amadeu entre Jovara i Sant Antoni; i el carrer Bruguera, en el tram comprès entre Cervantes i Sant Joan.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *