El sector turístic confirma la davallada del 5% en l’ocupació a la nostra zona aquest estiu

Aquest estiu, Catalunya ha patit un descens en el nombre de turistes respecte l’any passat. En funció de la zona, l’ocupació ha baixat fins a un 5%. A les zones de costa s’ha notat especialment en la disminució dels visitants estrangers i espanyols, i a Barcelona, en els apartaments i en els càmpings. Des del sector han confirmat un descens d’entre el 5% i el 6% de l’ocupació, però han destacat l’excepcionalitat de la temporada passada, que va registrar una ocupació per sobre de l’habitual.

A Calella, aquest descens s’ha fet notori especialment en els mesos de maig i de juny, amb una ocupació d’entre el 8% i el 9% menys que l’any passat. És el cas de l’hotel Esplai, que ha tingut una ocupació d’entre el 80% i el 90% durant els mesos de juny i juliol, però ha pujat al 95% al mes d’agost. La direcció de l’hotel pronostica una bona ocupació pel final de la temporada turística. Els joves i el turisme familiar estranger és el majoritari, tot i que també han registrat turistes del nord d’Espanya i de Zaragoza.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, a Catalunya el turisme va patir una davallada a tots els tipus d’allotjament durant el mes de juliol: especialment es va notar en les pernoctacions en apartaments, que van caure un 7,6%, en hotels va baixar el 2,8% i en els càmpings, un 0,5%. En canvi, les pernoctacions a les cases rurals es van mantenir i els albergs van pujar un 6,7%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *