Creix de manera alarmant els casos de diabetis entre la població infantil

Dia Mundial de la Diabetis 2016
Dia Mundial de la Diabetis 2016

El Centre d’Assistència Primària de Calella celebra avui dilluns 14 de novembre el Dia Mundial de la Diabetis. Ho fa amb diferents activitats que han començat a primera hora com una xerrada sobre el peu diabètic i una altra sobre el què cal saber d’aquesta malaltia.

jornada-dia-mundial-diabetis-2016-cap-calella-2El lema d’aquest any és «Ull amb la diabetis» i vol conscienciar sobre els efectes que aquesta malaltia té sobre la visió. A Catalunya el 9 per cent de les persones amb diabetis tipus 2 ateses als centres d’atenció primària presenten algun grau de retinopatia diabètica. El missatge central d’aquesta jornada és incidir en la detecció precoç per evitar complicacions i pèrdua de la visió. Segons fonts mèdiques, els pacients no tenen molèsties visuals i per això és cabdal fer revisions oftalmològiques de manera regular.

D manera global i com cada any, els missatges i les activitats que es fan arreu del país van encaminades a promoure uns hàbits saludables, l’autocura en la prevenció i en el tractament. Guadalupe Sartor, metgessa de família i promotora de les activitats que es fan avui al CAP de Calella, ha explica que la incidència d’aquesta malaltia serà del 30 per cent l’any 2035.

També ha mostrat la seva preocupació davant l’increment de casos de diabetis entre la població infantil. Segons ella, és una situació molt alarmant.

La Jornada Mundial de la Diabetis s’acabarà amb una caminada fins al Far. La torre lluminosa projectarà aquesta nit el color blau que simbolitza la lluita contra la malaltia.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb la doctora Guadalupe Sator.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *