La superlluna més gran dels últims 70 anys es podrà veure fàcilment aquest capvespre

Font: CCMA

La trajectòria de l’òrbita lunar farà que aquest capvespre el satèl·lit estigui en el punt més pròxim a la Terra. Quan això coincideix amb la seva fase plena, estem davant del que s’anomena la superlluna. Passarà aquest capvespre, tant bon punt surti la lluna, i des del Grup d’Astronomia Amics de Calella s’anima a tothom a contemplar-la des de la platja.

La distància entre la Terra i la Lluna serà, avui, la més petita que es registra en els últims 70 anys. És per això que visualment el fenòmen serà molt més espectacular que en d’altres ocasions. “Serà com una altra lluna plena, però un 14% més gran i un 30% més brillant. S’anomena així perquè serà el moment que estarà més pròxima a la Terra. Si normalment orbita a 353,000 quilòmetres aquesta vegada estarà a 330.000 aproximadament”, ha explicat Joan Palau, del Grup d’Astronomia Amics de Calella.

El millor moment per contemplar-la serà quan la Lluna acabi de sortir, i no quan estigui al punt més alt del cel. “Quan s’hagi alçat de l’horitzó es veurà súper immensa, la més gran que haureu vist mai. Recomanen anar a la platja, mirant a mar i una mica en direcció cap a Pineda -a l’oest-. Suposo que al cap de mitja hora ja haurà sortit totalment del mar”, ha afegit Palau.

El president del Grup d’Astronomia anima a tots els ciutadans a contemplar la bellesa de la Lluna en tot el seu esplendor, que es podrà veure sense necessitat d’aparells.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *