Crida a l’Alt Maresme per a l’acollida d’infants sahrauís durant l’estiu

El programa Vacances en Pau necessita de famílies altmaresmenques disposades a acollir infants d’entre 8 i 12 anys que viuen als campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria. Uns assentaments creats l’any 1975 després que el Marroc expulsés la comunitat sahrauí del seu territori natal, que continua ocupat. Les condicions de vida allà són difícils i precàries, amb escassetat extrema d’aigua i recursos bàsics. Diverses entitats solidàries organitzen aquesta iniciativa humanitària que consisteix en facilitar l’estada dels nens i nenes durant els mesos de juliol i agost, temps que s’aprofita perquè rebin atenció mèdica.

Malgrat amb el Sàhara impulsa una nova edició del programa Vacances en Pau perquè infants sahrauís d’entre 8 i 12 anys passin les vacances d’estiu acollits per famílies de l’Alt Maresme, de les poblacions de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Palafolls, Tordera i Malgrat de Mar. Suposa el compromís de tota la unitat familiar per als mesos de juliol i agost.
Josep Gelpí i Natatxa Frutos, referent a Calella, han fet crida des de Ràdio Calella TV per trobar gent disposada a sumar en aquesta iniciativa humanitària que garanteix un període de descans als petits, a més de més i millors recursos sanitaris i alimentaris. Han explicat que les institucions i la mateixa entitat s’encarreguen de supervisar que van a parar a famílies aptes per a l’acollida.
Reproductor d'àudioHan d’emplenar la documentació que s’entrega a la Subdelegació del Govern i que també s’envia a la DGAIA, i la documentació conforme no s’han comès delictes de naturalesa sexual. A més, nosaltres també ens encarreguem de fer entrevistes, encara que no siguem psicòlegs.
Els infants del programa Vacances en Pau venen dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) creats l’any 1975 quan el Marroc va expulsar la població del Sàhara Occidental, territori que segueix ocupat. Allà, viuen en haimas i en unes condicions molt precàries i poc salubres, la qual cosa els aboca a patir moltes malalties. Durant l’estada aquí, se’ls fan reconeixements mèdics i, en el cas que sigui necessari, reben tractaments o se’ls fan intervencions.
Les famílies interessades podeu contactar amb l’associació Malgrat amb el Sàhara per correu electrònic a l’adreça asms@malgratambelsahara.cat o enviant un WhatsApp als números de telèfon 666 568 222 i 667 618 364 per tenir més informació.
A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista amb els representants de Malgrat amb el Sàhara al programa a l’FM i +: