Calella rebaixa al juny la xifra d’atur registrat fins el 14%

Gràfic de l'evolució de l'atur registrat al Maresme (Font: Consell Comarcal del Maresme)
Gràfic de l'evolució de l'atur registrat al Maresme (Font: Consell Comarcal del Maresme)

Setè mes consecutiu de reducció del nombre de persones inscrites com a demandants de feina a les oficines d’ocupació. L’atur registrat a Calella en tancar-se el mes de juny s’equipara al que hi havia el juliol i l’agost de l’any passat, en plena temporada turística. Tot i que percentualment la xifra es mou sensiblement per sota dels registres de l’any passat, en termes absoluts la reducció és molt més significativa. 1.070 calellencs i calellenques consten en el registre de persones aturades.

És un rècord històric a la nostra ciutat. Durant el 2016, el mínim de desocupació es va marcar el mes d’agost, amb 1.113 persones aturades. El 2015 va ser també l’agost, amb 1.245 calellencs sense feina; i el 2014, l’agost amb 1.385. Són dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Al conjunt de la comarca, la reducció també ha estat especialment significativa, amb 1.017 maresmencs menys inscrits com a demandants d’ocupació. Això deixa la xifra d’atur en el 12,83%, mantenint-se encara per sobre de la mitjana de la província de Barcelona i del conjunt de Catalunya.

L’evolució de l’atur constata una clara feminització de la desocupació al Maresme. De les 25.202 persones que busquen feina al Maresme, 14.370 són dones.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat