Crida de les farmàcies per evitar problemes d’abastiment de testos d’antígens

testos web ok

Dissabte va entrar en vigor el nou preu regulat dels testos d’antígens i això va generar cues a les farmàcies. Respecte els aproximadament 9 euros que costaven en plena època de Nadal, coincidint amb l’esclat de la sisena onada i l’allau de contagis; ara es poden trobar per sota dels 3 euros. I la gent s’ha apressat a comprar-ne per tenir-ne uns quants a casa en el cas que necessitin testar-se. I per no quedar-se sense, com va passar fa poques setmanes. Però això pot provocar l’efecte contrari i que sí hi hagi problemes d’abastiments.

Ho ha advertit la farmacèutica calellenca Laura Gambín, propietària de l’establiment del carrer Balmes, on dissabte van viure un allau de clients que hi anaven a buscar les proves d’autodiagnòstic de la Covid.

Hem d’enviar un missatge de calma i serenitat. Agafar deu o quinze testos per tenir-los guardats a casa sí pot provocar un problema de subministrament. Està bé tenir-ne un parell a la farmaciola, un per cada membre de la família, però acumular-los ens pot ocasionar un problema.

La Gambín-Ciurana és una de les tres farmàcies de Calella, juntament amb la Martínez del carrer Bruguera i la Vivas del carrer Jovara, on es realitzen els cribratges de les escoles. Des que va entrar en vigor el nou protocol, coincidint amb el retorn a les aules després de les festes de Nadal, n’han realitzat més d’una setantena. Les farmàcies s’encarreguen de la realització de les proves i de comunicar-ne els resultats, i ho fan voluntàriament davant la situació d’estrès assistencial.

És un servei que les farmàcies volem donar. Com s’ha vist durant la pandèmia, la xarxa de farmàcies ha estat al servei de la població com a recurs sanitari integrat del sistema. Els testos els rebem de Salut, són específics i només els podem utilitzar per al cribratge, però la resta el posem nosaltres: personal i material.

Segons el portal Traçacovid que informa de la incidència del coronavirus en el sector educatiu, i segons dades d’aquest dilluns, hi ha 144 persones dels centres educatius de Calella en confinament domiciliari per positiu per Covid o ser contacte estret. No hi ha cap grup-classe tancat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *