Crida per buscar voluntaris per acompanyar el jovent extutelat

punt de referència

“Referents” és un projecte de mentoria social per a joves extutelats de la Generalitat de Catalunya que vol estendre’s al Maresme, després de l’èxit que la iniciativa ha tingut a Mataró, on va aterrar al setembre. La duu a terme l’associació Punt de Referència, que ara fa una crida a gent d’entre 30 i 70 anys, que pugui comprometre’s dos hores a la setmana durant deu mesos a acompanyar aquests joves en el seu procés d’emancipació un cop surten dels centres on han viscut.

“Amb el projecte Referents els oferim una persona que els acompanya com si fos un amic, amb un vincle que es genera amb el projecte i es va naturalitzant fins que es converteixen en un suport important per al jove”, ha comentat Berta Roig, responsable de comunicació de l’associació Punt de Referència.

El projecte va arribar a Mataró de la mà de l’Associació de Veïns de Rocafonda, on s’ha creat un grup que continua funcionant. Els requisits per ser referent són senzills: es busquen persones entre els 30 i els 70 anys, amb una disponibilitat de dues hores setmanals, des del mes de febrer a desembre. A banda, caldria que les persones interessades parlessin català i castellà i que fossin de l’entorn del Maresme.

Des de l’associació Punt de Referència es fa el seguiment continuat de cadascuna de les parelles.

Un cop s’assigna el jove a la persona referent, comencen les trobades entre ells i nosaltres en fem el seguiment. Tat del jove com del mentor, per saber com ho viuen i com evoluciona. D’altra banda, els referents tenen un espai mensual amb la resta de voluntaris per compartir inquietuds, dubtes o situacions amb les que s’han trobat per ajudar-se mútuament.

Les persones interessades poden adreçar-se a la web de l’associació Punt de Referència i omplir un formulari amb les seves dades. Hi ha prevista una xerrada informativa aquest dimecres 26 de gener a Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *