L’Associació Cultural Codina ja disposa d’un local social

Tres mesos després de la seva constitució, l’Associació Cultural Codina ja disposa d’un local social de reunió. Es tracta d’un antic bar, en desús des de fa temps, ubicat al carrer Puig de Popa i que els ha cedit de manera altruista la propietària. L’objectiu de l’entitat és organitzar-hi diverses activitats i tallers diaris que dinamitzin el barri i també ajudin a estrènyer a la relació entre els mateixos veïns i veïnes. La inauguració del nou local es farà aquest diumenge 30 de gener.

L’Associació Cultural Codina ja té una seu. El vicepresident de l’entitat, Jaume Talens, ha explicat que el nou local els servirà com a punt de referència per a nous associats. Un espai on ser descoberts i on poder fer totes les activitats que tenen previstes des de la seva constitució.

Ja tenim un punt de referència perquè la gent ens conegui. Ara ens serà molt més fàcil interactuar amb els veïns del barri. Serem allà per fer activitats i que ens coneguin. En aquests últims dies on hem estat adequant el local, ja entrava la gent i preguntava què estàvem fent.

Ubicat al centre neuràlgic del barri, el local és un antic bar que, ara, la seva propietària ha decidit cedir a l’entitat d’una manera altruista. De moment no paguen lloguer, només l’han d’adequar per habilitar-lo com a punt social. Gero López és la secretària de l’associació.

No és molt gran, però ens va bé. El primer que volem és agrair a la persona que ens l’ha cedit. De moment no paguem cap lloguer. Estem fent molta feina entre tots per adequar-lo. El cas és començar.

En el local l’entitat preveu organitzar diferents activitats, com tallers setmanals de sevillanes, reiki o salsa, exposicions culturals o xerrades. L’objectiu és que els mateixos veïns del barri siguin els que les imparteixin.

Aquest espai serà per fer les activitats que tenim previstes com sevillanes, salsa, reiki… tot un seguit d’activitats que ajudaran a dinamitzar el barri. Les classes les farà gent del barri que s’ha ofert o de les rodalies.

Amb el nou local, l’Associació Cultural Codina vol tornar a activar la gent que viu en aquest barri tan poblat a l’entrada de la ciutat, però on hi escassegen els serveis. De fet, Talens ha assegurat que esperen que, ara, que han estat agraciats amb el tercer premi de la loteria de Nadal, algun veí s’aventuri a obrir algun negoci d’alimentació al barri.

Ens agradaria molt que algú amb els diners de la loteria els invertís a posar un negoci al barri. Un forn de pa, una botiga de queviures o una fruiteria. Més que res perquè als Codina hi viu molta gent gran i no ho tenen fàcil per anar a comprar.

Des que va tocar el tercer premi de la loteria de Nadal l’entitat ha crescut amb 20 socis més.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *