Crida per trobar pubilla, hereu i hereuet 2018

Relleu dels representants del pubillatge l'any 2017

A poc menys d’un mes de la proclamació dels nous representants de la ciutat, l’Associació de Pubillatge de Calella busca relleu per la pubilla, l’hereu i l’hereuet. Adela Castellà, presidenta de l’associació, ha explicat que sí tenen candidata per pubilleta.

Castellà ha posat la dificultat de combinar les sortides del pubillatge amb els estudis com a motiu principal de la manca de candidats per pubilla i hereu de la ciutat.

En aquests moments, tenim segur el relleu de la pubilleta, però estem parlant amb diferents persones, des de gent de la junta de l’entitat, inclús la pubilla i l’hereu i altra gent, amb altres possibles candidats. La cosa està complicada, perquè els candidats han de tenir de 16 a 20 anys la pubilla i l’hereu i de 8 a 12 la pubilleta i l’hereuet. La pubilla i l’hereu ens trobem en un moment que estan obrint possibilitats de futur, el batxillerat, la universitat; i moltes vegades els fa por no poder representar bé a la població.

Els joves que vulguin presentar la seva candidatura ho poden fer a través d’una entitat a la qual estiguin vinculats. Si no formen part de cap entitat, poden comptar amb el recolzament de l’Associació de Pubillatge de Calella.

Normalment, aquí Calella el que fem és que des de l’Ajuntament s’envia una carta a les entitats perquè proposin candidat o candidata. Si hi ha algú interessat en conèixer aquest món però no hi ha darrere una entitat, nosaltres li proporcionarem l’entitat. Fins ara no hem hagut de fer-ho, sempre hi ha hagut una entitat, que és la tradició d’aquí Calella, però sinó des de l’Associació se’l pot presentar perfectament.

Castellà ha explicat on es poden adreçar els nois i noies que vulguin més informació sobre com funciona el món del pubillatge.

Una forma de poder entrar en contacte amb nosaltres és conèixer algú de l’entitat o a la perruqueria de la plaça Catalunya, com que és de l’entitat i té un horari comercial, és una bona forma de que la persona que vulgui informar-se vagi allà i ella la derivarà cap a mi, per exemple, o a qui sigui de l’entitat que el pugui informar. O bé el departament de Cultura de l’Ajuntament.

La pubilla i l’hereu de Calella, així com la pubilleta i l’hereuet, es proclamaran en el marc de la Festa Major de la Minerva 2018.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la presidenta de l’Associació de Pubillatge de Calella, Adela Castellà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *