Cristina Gómez no repetirà com a cap de llista d’ERC

La militància del partit republicà està convocada per dilluns vinent, 11 de juny, a una assemblea extraordinària per elegir el candidat o candidata a l’alcaldia a les municipals que s’han de celebrar el maig del 2019. Gómez ha encapçalat la candidatura d’ERC a Calella des del 2011, passant dels dos regidors obtinguts llavors als quatre que integren el Grup Municipal en aquest mandat. Avui al programa La ciutat ha explicat que ahir va comunicar la seva decisió al partit.

Cristina Gómez no serà l’alcaldable d’ERC a les municipals del 2019. Diu que creu tancada la seva etapa al capdavant de la formació republicana, després de 8 anys a l’oposició de l’Ajuntament de Calella, i que és el moment de passar el relleu a una altra persona. Una decisió que diu respon a noves motivacions personals i professionals.

El tema no és per desgast, hi ha un canvi de prioritats. La política no té sentit sinó és amb vocació de servei públic i és una cosa d’equip, encara que qui hi ha al davant té la responsabilitat de tibar i teixit complicitats. Estic molt convençuda que el projecte continuarà endavant amb totes les garanties i amb molt d’èxit.

El partit entoma ara el procés per escollir la persona que liderarà el projecte republicà a Calella, que tot apunta es renovarà de dalt abaix. Sobre les persones que presentaran candidatura i si ella n’avala alguna, Gómez s’ha mostrat totalment hermètica.

N’hem parlat, evidentment, però em toca ser el màxim de discreta i respectuosa amb la veu de l’assemblea. Ja es veurà si és algú de l’equip actual.

Tampoc s’ha volgut pronunciar sobre un hipotètic retorn de l’exalcalde Josep Basart a la política municipal, de la mà d’ERC. Gómez ho ha atribuït a la rumorologia pròpia de l’actual període preelectoral i ha recordat, en tot cas, que Basart fa temps que es va donar de baixa de militància en el partit.

Sobre l’actualitat local, la líder de l’oposició a l’Ajuntament de Calella culpa a la política d’aparador que practica del Govern del PDeCAT i el PSC de l’actual conflicte amb les graderies del Camp de Futbol de Mar. Acusa l’executiu de Candini de falta de planificació a l’hora d’anunciar i executar projectes com la col·locació de gespa artificial de l’equipament, mesura presa a l’inici del mandat. Diu Gómez que era llavors quan s’havia d’haver valorat les necessitats que presenta en el seu conjunt, vestuaris i graderies per al públic inclosos.

L’ajuntament va negociar amb Costes la posada de la gespa artificial, no es devia pensar en les graderies. En el seu moment no es va pensar en el seu conjunt: un camp no només és la gespa. Ara tenim una conseqüència d’una decisió presa a mitges com a mínim.

I s’ha sumat a les crítiques per la decisió política del Govern Municipal d’incloure l’ampliació de la Piscina Municipal al Pla d’Equipaments Esportius, considerant que vulnera la feina tècnica i rigorosa que s’ha estat fent de forma consensuada amb tots els partits.

No és que estiguem en contra o que no vulguem ni recollim les peticions dels clubs. És un tema que lliurement cadascú podrà presentar-se dient quines són les seves prioritats i executar-les, que quedi clar. Nosaltres defensem la feina feta i no entenem que última hora s’hagi canviat i s’hagi introduït sense cap mena de justificació.

La portaveu d’ERC s’ha desmarcat del debat sobre el nom amb què s’ha de batejar la nova escola Salicrú.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *