El Parc Dalmau celebra els seus 90 anys amb una jornada festiva

Els Amics del Parc Dalmau han organitzat una jornada plena d’activitats, tallers i música per commemorar el 90 aniversari del pulmó verd de la ciutat. Serà aquest diumenge, de 9 h del matí a 18 de la tarda, i en ella hi participaran diverses entitats de la ciutat, a més de comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament

Com el Grup d’Astronomia Amics de Calella, que realitzarà tallers d’astronomia i observació del sol; l’Agrupació Sardanista, que ha cedit fotografies històriques de l’Aplec; els Amics de la Poesia faran lectura de poemes; o Calella Marxa, que s’encarregarà del servei de bar. En una entrevista a l’Info Vespre, el secretari dels Amics del Parc Dalmau, Francesc Clarà, ha subratllat la importància de la col·laboració entre les diverses entitats de la ciutat.

De fet, nosaltres des de l’associació Amics del Parc Dalmau, el que estem intentant, tot i que som una associació molt jove que pràcticament encara no té un any i mig de vida, és interactuar amb la major part d’associacions de la ciutat i mirar dins del possible de fer col·laboracions, perquè al cap i a la fi, el Parc Dalmau és patrimoni de tots els calellencs i hi ha una sèrie d’associacions de Calella que hi tenen un vincle molt estret, com pot ser l’Agrupació Sardanista, que fa 91 anys que organitza l’Aplec al Parc Dalmau, si el temps ho permet.

Un dels actes més significatius serà la plantada d’un castanyer commemoratiu dels 90 anys. Es col·locarà darrere l’escenari del Pati de l’Ós, un espai prou humit on creuen que podrà créixer sense problemes.

Sobretot pel valor simbòlic que té el castanyer, que vist des del punt de vista de la mainada, és un arbre una mica especial si tenim en compte les ganes amb les que sempre celebren el tema de la castanyada. També hem pensat que una manera d’acostar els nens al parc i fer una plantada d’un arbre que a ells els fos proper, hem pensat que un castanyer seria l’espècie ideal.

Francesc Clarà assegura que hi ha un gran desconeixement del Parc Dalmau, per això faran visites guiades on els assistents podran conèixer la flora del parc.

Malgrat tot, tot i que el Parc forma part de la zona urbana de Calella, perquè ja hi està encerclat de cases, el Parc Dalmau. Abans estava una mica a les afores, però ara ja no, ara ja està dintre. Hi ha molt desconeixement del que és el Parc Dalmau i, si més no, amb aquestes visites guiades que fa l’amic Josep Maria Juhé, aprens a conèixer les espècies i, d’alguna manera a estimar-lo una miqueta més, és un contacte més proper amb el parc, on les persones fan una sèrie de preguntes i és una manera de conèixer-lo millor.

També hi haurà una mostra d’activitats de totes les escoles de Calella i concerts de tot tipus d’estils: cantada d’havaneres a càrrec dels Faroners de Calella, jazz amb Juan Carlos Narzekian i gospel de la mà del grup FildeGospel.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Francesc Clarà, secretari dels Amics del Parc Dalmau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *