Els comuns demanen que es reguli l’ús del Parc Dalmau

Les festes infantils al Pati de l’Ós han proliferat en els últims temps, sobretot d’ençà de l’esclat de la pandèmia. En general, des de Calella en Comú es constata un boom d’activitat al Parc Dalmau i per això ha demanat que es tiri endavant una ordenança per regular-ne l’ús i evitar que aquest increment de visitant tingui efectes negatius sobre el medi natural. Josep Maria Juhé, que també és membre d’Amics del Parc Dalmau, que fan la custòdia del territori, ha posat l’accent també en la presència de vehicles dins l’espai.

Restes de confeti d’alumini d’una festa infantil al Pati de l’Ós

Restes de confeti d’alumini d’una festa infantil al Pati de l’Ós

La preocupació va sortir en el torn de precs i preguntes del ple de principis d’abril. Josep Maria Juhé explicava que cada cop és més habitual trobar-se amb les restes de les festes infantils, com ara confeti de material no biodegradable.

No es pot fer una festa infantil i generar residus que aniran en contra de la vida del propi infant. S’han de regular aquestes festes per evitar els efectes negatius contra el medi natural.

Calella en Comú recalca que no són contraris a fer celebracions al Parc Dalmau, però garantir que tot l’ús que se’n faci sigui sostenible i respectuós. En aquest sentit, proposa tirar endavant una ordenança reguladora i un pacte cívic que comprometi totes les entitats i col·lectius implicades.

Cada dia hi va més gent, ara hi ha un boom d’activitat. I per això es fa necessari tirar endavant una ordenança que reguli els usos del parc. Cada dia hi va més gent portant el gos, hi ha àrees on poden estar deslligats; hi ha gent que hi va a córrer o els que van a contemplar la ciutat; també les festes infantils.

Josep Maria Juhé també ha expressat la seva preocupació per l’accés de vehicles a l’interior del Parc, suposadament amb permís municipal; un extrem que els tinents d’Alcaldia Torres i Torrent van negar. Amb tot, el regidor dels comuns sol·licita que se’n faci un control i apunta a la instal·lació de càmeres de vigilància als dos accessos principals com a possible solució.

Creiem que seria fàcil de resoldre, senzillament posant unes càmeres de vigilància als dos accessos, per controlar qui entra i qui surt. En tenim als carrers Jovara i Sant Joan, tampoc costaria tant instal·lar-les allà i saber qui té permís i qui no.

El Govern Municipal va emplaçar-se a fer un estudi detallat de l’accés al parc per part de la Policia Local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *