Cs demana conèixer en quin punt es troben totes les mocions aprovades des de l’inici de mandat

Gomis en el Ple presencial de Juny.

Ciutadans vol un informe de l’Ajuntament de Calella que mostri quin grau de compliment i seguiment tenen totes les propostes aprovades pel Ple Municipal des de l’inici de mandat. El regidor de la formació, Guillermo Gomis, ha explicat que ho demanarà presentant una moció en el pròxim Ple de dijous per conèixer l’estat de totes les proposicions des del 2019. Assegura que moltes de les mocions aprovades per l’arc plenari o no són executades, o bé es demoren més del previst. Per això Gomis ara reclama poder disposar d’una eina que faci un seguiment de totes i cadascuna de les propostes per assegurar-se que tenen una continuïtat i que s’apliquen.

L’informe sobre mocions que demanarà Ciutadans ha d’incloure tots els acords aprovats pel Ple des de l’inici de mandat, en quin punt es troben, quin cost tenen i quan seran executats. Segons el regidor taronja, Guillermo Gomis, l’objectiu d’aquesta moció és que el Govern Municipal informi públicament de l’estat en què es troben cadascuna de les mocions que s’han aprovat en el darrer any i mig.

El que demanem és que l’Ajuntament ens posi al dia de com estan les mocions, els costos, en quin punt exacte es troben… Demanem un informe no només de les nostres mocions sinó de totes les dels grups polítics del Ple. Tenim constància que s’està treballant, però volem més informació. Demanem una espècia d’auditoria de totes les mocions que s’han aprovat.

A tall d’exemple, Gomis ha parlat de la moció que Ciutadans va presentar fa 6 mesos i que va aprovar el Ple per fer front a les ocupacions il·legals en habitatges, i de la qual, diu, encara no en sap res.

Ciutadans també presentarà en el ple de l’Ajuntament una moció per a la implantació d’un pla local de prevenció de suïcidi i per la salut mental. Guillermo Gomis ha explicat que la Covid ha propiciat un augment del suïcidi, un tema que lamenta que continua sent tabú, i per això ha apuntat que és urgent la creació d’una campanya de sensibilització i conscienciació des de les administracions públiques que visibilitzi la problemàtica.

El que demanem és que Calella es declari com una ciutat compromesa amb la prevenció dels suïcidis i l’atenció als supervivents. Demanen tenir psicòlegs per aquestes persones, un seguiment i una atenció. També volem que es facin campanyes de sensibilització i visibilització sobretot pels joves.

Ciutadans també presentarà una tercera moció per millorar el dia a dia dels calellencs que pateixen alguna discapacitat. Gomis exposa que els carrers de Calella són tota una carrera d’obstacles per a les persones amb discapacitat. És per això que a través d’aquesta moció demanaran adaptar el municipi a les necessitats d’aquests col·lectius i oferir-los suport integral tant a ells com a les seves famílies.

Recupera l’entrevista a Guillermo Gomis a La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.