Retiren la moció que proposava fer de Calella una ciutat més segura per les dones

Calella en Comú ha decidit no portar finalment al Ple d’aquesta tarda la moció que proposava un seguit de mesures per fer de Calella una ciutat més segura per les dones i lliure de violències masclistes. El motiu és que han decidit consensuar el text amb l’Associació de Dones de Calella i un cop arribin a un acord, la proposaran en el pròxim Ple. A Calella en els últims dos anys s’han produït 110 denúncies per violència sexual, psíquica i maltractaments.

Els comuns portaven a Ple un total de set mesures per abordar la violència masclista a Calella. Entre altres coses, proposaven millorar l’enllumenat públic per traçar rutes nocturnes segures per a les dones, que eliminin qualsevol risc d’inseguretat. Sebastián Tejada és regidor de Calella en Comú.

Hi ha coses que no estan fetes pensades en les dones, la il·luminació de la ciutat per exemple. L’any 2023 haurem de renovar la concessió de l’enllumenat públic i aquest aspecte per nosaltres serà fonamental. Volem una ciutat segura per les dones i la il·luminació és una part substancial que contribueix a donar seguretat.

Aquesta, de fet, és una de les polítiques amb perspectiva de gènere de les quals Ràdio Calella TV es va fer ressò amb motiu del 25N. Es va posar el focus en l’exemple de Mataró on han iniciat un projecte per combatre la inseguretat que genera la foscor quan anem pel carrer.

La moció, però, ha estat retirada del Ple d’aquest vespre i la voluntat dels comuns és presentar-la en el pròxim ple ja del 2022. El motiu és que han considerat que abans de passar pel tràmit plenari, cal consensuar-la amb l’Associació de Dones.

La resta de grups ens van fer algunes consideracions i una d’elles, que la vam trobar molt assenyada, és que abans d’arribar al Ple consensuéssim la moció amb l’Associació de Dones. Per tant, ho farem en el proper consell de Dones i un cop facin les seves consideracions la tornarem a portar al Ple.

La proposta de resolució incloïa instal·lar un marcador a la façana de l’ajuntament amb el nombre de denúncies per violència masclista presentades, reforçar la divulgació del número de telèfon d’atenció a les víctimes, fer un pacte amb l’oci nocturn amb l’objectiu de convertir-lo en espais segurs i lliures de masclismes, crear un símbol a xarxes socials que serveixi com a denúncia, fer més campanyes de conscienciació i sensibilització i organitzar un premi pels Treballs de Recerca relacionats en la lluita contra la violència masclista.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.