C’s exigeix que es garanteixi la neutralitat de l’espai públic a Calella

PHOTO-2018-08-03-11-53-06

L’agrupació local del partit taronja ha registrat una petició perquè es retiri tota la simbologia independentista que hi hagi als edificis i a l’espai públic de la ciutat. Ja siguin estelades, pancartes, creus, murals o llaços grocs. Es remet a la resolució de la Junta Electoral Central de 5 de juliol i ratificada pel Tribunal Suprem sobre la neutralitat política i no només en períodes electorals. L’escrit, que ha fet públic en les últimes hores, retreu que l’aparició d’aquests elements han derivat en un significatiu augment de la tensió, que s’han produït “agressions verbals i físiques entre els veïns” i que hi ha una evident fractura social.

La carta està dirigida a l’alcalde, al secretari general i a l’interventor de l’Ajuntament de Calella. S’intueix per aquest error quant al gènere que es tractaria d’una petició tipus sobre la presència d’elements de simbologia independentista a l’espai públic.

C’s demana que es retirin perquè són excloents i generen divisió, fracturen la societat i han provocat fins i tot “confrontació verbal i física” entre els veïns, aquí a Calella. Denuncia, a tot això, que les accions s’han dut a terme sota l’empara del Govern Municipal del PDeCAT i el PSC. Els exigeix que es compleixi el principi de neutralitat i objectivitat institucional que reconeix la Constitució espanyola.

Va més enllà i l’escrit reclama que tota despesa derivada de l’incompliment d’això no es pagui amb diner públic sinó que els càrrecs electes en responguin amb el seu patrimoni.

Està datada a 25 de juliol del 2018 i la firma Maria Rosa Redondo, qui es presenta com a coordinadora de Ciutadans a Calella. Ràdio Calella TV s’hi ha posat en contacte i ha declinat fer cap tipus de declaració al respecte.

Han trobat a faltar l’estelada de la Plaça Catalunya

La bandera independentista ha desaparegut i ha estat restituïda en diverses ocasions. Avui torna a onejar del pla col·locat dins l’espai enjardinat central, però dilluns el grup municipal d’ERC va fer notar que feia dies que no es veia. La resposta de l’alcaldessa a la pregunta del regidor republicà Àngel Badalló és que aquesta és un assumpte dels mateixos veïns de la plaça. “Són els veïns els que ens ho han explicat i els que pengen la bandera”, va dir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *