El Maresme, punt calent en nombre d’incidents per ideologia política

El conseller d’Interior de la Generalitat ha admès que el Maresme és una de les comarques on es concentra la majoria dels incidents que s’han produït per ideologia política. S’han comptabilitzat un total de 178 incidents des del mes de maig. Una mitjana de dos per dia. No obstant això, en roda de premsa aquest dijous va assegurar que les xifres han anat progressivament a la baixa: dels 93 incidents que es van produir el mes de maig als 33 del juliol.

miquel buchBuch ha assegurat que els Mossos d’Esquadra aplicaran la tolerància zero amb els responsables d’aquests actes. A la vegada, ha demanat crear jutjats especialitzats en delictes d’odi.

Ningú té la impunitat d’agredir, perseguir, insultar i no respectar el dret que tenim de defensar la nostra ideologia política (…) Sí que per quantitat de vegades es centra al Bages i el Maresme, però no hem d’estar preocupats.

El responsable d’Interior va assegurar que els incidents són obra d’espontanis i no de grups organitzats. Davant d’això, l’ex diputat de la CUP David Fernàndez l’ha replicat a través de les xarxes assegurant que les agressions de caràcter feixista sí han anat en augment i en relació a si es tracta d’una estratègia orquestrada, va afirmar que sí tot posant d’exemple l’actuació dels Segadors del Maresme aquí a la comarca.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *