Cs reclama que s’apliqui la normativa amb patinets i bicicletes que circulen per zones prohibides

Ciutadans ha aconseguit l’aval del Ple Municipal per iniciar una revisió de l’ordenança perquè es reguli la circulació de patinets i patinets elèctrics, a més de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal. El partit taronja advoca per fer-ho ara davant la previsió que la seva proliferació vagi en augment. El regidor Guillermo Gomis demana que es recullin a la norma les obligacions que deriven del Reial Decret que es va aprovar l’1 de gener. En una entrevista al programa La Ciutat, Gomis ha dit que caldria garantir-ne el compliment per acabar amb situacions de perill que es produeixen en zones peatonals.

Guillermo Gomis ha fet referència al freqüent pas de bicicletes i patinets pel carrer Església o a la zona de la Riera Capaspre a les hores d’entrada i sortida de l’institut. És per això que el regidor de Cs reclama que s’apliqui la normativa que ja està vigent.

El que estem reclamant és que s’apliqui, i no de forma puntual. No pot ser que els vianants del carrer Església hagin d’anar esquivant patinets i bicicletes. La llei diu que només poden passar per voreres de, com a mínim, 4,5 metres d’amplada.

En la moció, que va rebre el suport dels partits del Govern Municipal –PDeCAT i PSC– i d’Esquerra, el partit taronja també plantejava l’actualització i adaptació de l’ordenança de circulació a l’actual marc normatiu estatal pensant sobretot en els patinets elèctrics.

És un vehicle com qualsevol altre. Demanem que no es pugui utilitzar el telèfon mòbil, que no hi pugin dues persones alhora, que estiguin censats i que sigui obligatòria la contractació d’una pòlissa d’assegurança per a tercers.

De forma general, els usuaris de patinet elèctric estan obligats a circular amb casc, tenir més de 16 anys, respectar la taxa mínima d’alcohol –com qualsevol altre vehicle–, portar armilla reflectant a la nit o amb condicions meteorològiques que minvin la visibilitat, conèixer la normativa i no circular per les voreres ni tampoc contra-direcció.

Calella en Comú i la CUP van abstenir-se en la moció presentada al Ple Municipal ordinari de juny considerant que podria entendre’s com una criminalització de l’ús de mitjans de transport mediambientalment sostenibles. Des de Cs s’assegura que aquest no és l’objectiu.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al portaveu de Cs, Guillermo Gomis, al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *