De la Creu de Lampedusa a l’Equador de la Quinzena Solidària

La Quinzena Solidària arriba al seu equador. Aquest cap de setmana ha estat de Sidral Solidari, tot una sèrie d’actes organitzats pel Consell Municipal Solidaritat a la Plaça de l’Església. Al vespre hi va haver la lectura d’un manifest dedicat al lema de l’edició d’enguany.

No només la Quinzena Solidària d’engunay s’ha relacionat amb el drama humanitari que ha viscut Síria, també s’han organitzat actes paral·lels. Per una banda, la plataforma Calella X Refugiats iniciava el primer acte públic de “La Crida”, el Festival Acollidor amb l’actuació dels grups Ital Youth & Dancecrasher, Ebri Night i Lágrimas de Sangre.

Per altra banda, la Parròquia de Calella, que va rebre la Creu de Lampedusa, i va fer una marxa solidària el diumenge 14 de maig fins des de l’Església fins a la platja on es van fer una sèrie de parlaments, portant la Creu. La Creu de Lampedusa està realitzada amb restes de fusta de les embarcacions d’immigrans que han arribat a l’illa siciliana de Lampedusa, és un encàrrec del Papa Francesc al fuster d’aquesta illa Franco Tuccio. La creu, de 2.8 metres de llarg i 1,5 metres d’ample, ah pelegrinat per diversos països amb l’objectiu de transmetre un missatge de solidaritat i pau a totel qui l’aculli. Durant aquesta setmana passada va estar també al claustre interior de l’Escola Pia i els alumnes de l’Escola escoltaven com els seus mestres explicaven l’origen i el motiu.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *