De moment, 190 persones han anat a donar sang a la Marató d’avui

Avui a les 10 del matí ha començat la desena Marató de donar sang a l’Ajuntament Vell de Calella. Avui molta gent ha ajudat a salvar 3 vides, que és el que es pot fer amb tan sols una donació.

Cada dia es necessiten 1.000 donacions per atendre les necessitats dels hospitals d’arreu de Catalunya. Donar sang només ocupar 20 minuts del nostre temps.

A les 10.45 del matí 20 persones s’havien adreçat a fer la seva donació. A les 8 de la tarda han comptat 190 persones, de moment no s’ha assolit la xifra que esperaven, 300.

Un cop acabada la Marató tota la sang es traslladarà a Barcelona on s’etiquetarà,s’analitzarà, se centrifugarà i se separarà en tres parts: globus vermells, plaquetes i plasma.

Els globus vermells es poden conservar fins a 42 dies a 4 graus, les plaquetes duren 5 dies i han d’estar en constant moviment i el plasma es pot congelar fins a 2 anys.

L’estat de les reserves de sang a Catalunya té un màxim de 12 dies els grups B positiu i AB positiu. Per entre 8 i 9 dies queda sang dels grups A positiu i zero negatiu. Falten reserves d’A negatiu, B negatiu i AB negatiu.

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a tothom que pugui i vulgui donar quan les reserves siguin baixes, cal donar sang, però també quan no ho són, perquè la sang no es fabrica i les donacions són necessàries cada dia.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *