Del Clot: “El trasllat de la via del tren serà el pròxim repte majúscul que afrontarà el Maresme”

estació renfe

Els reptes de mobilitat centren l’agenda política al Maresme, segons ha reconegut el president de l’ens comarcal en una entrevista a Ràdio Calella TV. Damià del Clot (Esquerra) ha valorat molt positivament l’alliberament de peatges de la C-32 nord i ha explicat que és el pas previ indispensable per desencallar la pacificació de la carretera, una altra reivindicació històrica del territori per l’alta accidentalitat que registra la via, sobretot a les poblacions del Baix Maresme.

Damià del Clot proposa aprofitar l’espai alliberat de l’autopista per millorar el servei de transport públic per carretera que hi ha al Maresme. Això al marge de la instal·lació de plaques fotovoltaiques que ha anunciat el Govern de la Generalitat.

Crec que és el bon camí, és una bona mesura, però n’hi hauria d’altres en relació a la mobilitat. També s’hauria d’aprofitar aquests espais per tenir busos llançadora per anar a Barcelona. Hem d’aprofitar tot el que es pugui per millorar el transport públic cap a Girona també, o Granollers, Sabadell i Terrassa.

El president del Consell Comarcal del Maresme apunta que el pròxim repte de mobilitat que haurà d’entomar sí o sí el territori és el trasllat de la línia de tren. Del Clot adverteix que l’evolució climàtica, amb tempestes cada cop més virulentes i freqüents, marquen la urgència de la seva retirada.

Assolida la victòria de l’alliberament dels peatges, ara cal culminar el procés amb la pacificació de l’N-II i millorar la connexió amb l’autopista; per després afrontar el repte majúscul de retirar la via de l’R1 de la franja litoral del Maresme.

Encara pel que fa a la carpeta de mobilitat, diu del Clot que cal apostar per interconnectar totes les poblacions de la comarca a través d’un carril bici, que permeti els desplaçaments sense contaminació.

Això hauria d’anar acompanyat d’un pla de bicicleta a nivell comarcal. Alguns municipis ho tenen però també n’hi hauria d’haver un global del Maresme.

El president del Consell Comarcal del Maresme té previst despatxar aquests i altres assumptes del territori amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui encara no s’ha reunit oficialment, si bé es van trobar a Calella amb motiu de la inauguració de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, el passat mes de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat