Calella recupera tots els actes tradicionals de la Diada

DIADA 20220909

Calella celebrarà diumenge la Diada Nacional de Catalunya recuperant els actes més tradicionals i solemnes en el seu format habitual. Dissabte, vigílies a l’Onze de Setembre, l’ANC ha convocat per primera vegada després de dos anys, la Marxa de Torxes amb sortida des de la plaça de l’Ajuntament. Diumenge el consistori farà l’ofrena floral a Rafel Casanova i l’acte Institucional a la plaça de Catalunya.

Els actes de la Diada començaran dissabte al vespre amb la tradicional Marxa de Torxes que fa tres anys que, per diferents circumstàncies, no es realitza. Josep Barri de Calella per la Independència anima a tothom a participar-hi.

aquest any amb molta il·lusió recuperem la marxa de torxes que fa 3 anys que no l’hem pogut fer. Sortirem a les 21 h de la plaça de l’Ajuntament fins a arribar a plaça Catalunya. Farem la lectura del manifest i el posterior sopar amenitzat amb un concert de dues cantautores.

La Marxa de Torxes per a la Independència sortirà a les 20.45 h de la plaça de l’Ajuntament i farà recorregut pel carrer Bisbe Sivilla, Romaní, Església i Cervantes fins a arribar a plaça Catalunya on es farà la lectura del manifest i el sopar popular. Barri recorda que no cal treure cap tiquet previ.

Pel que fa al dia de la Diada, Calella ho commemorarà amb un acte institucional. Serà diumenge a les 11 h a la plaça de Catalunya amb la tradicional ofrena a Rafael Casanova.

L’acte començarà les 11:15 h amb el pilar que aixecaran els castellers de l‘Alt Maresme i la Selva Marítima. Posteriorment, a les 11:30 h s’hissarà la bandera mentre sona “El Cant de la Senyera” amb les veus del Cor Harmonia. Tot seguit es farà l’ofrena floral i l’alcalde farà el parlament institucional. Li seguiran els parlaments dels representants dels partits polítics calellencs i les ofrenes de partits i entitats. L’acte acabarà amb l’himne de “Els Segadors” a càrrec del Cor Harmonia.

L’acte institucional es podrà seguir íntegrament per Ràdio Calella TV.

L’Ajuntament emplaça a tots els veïns del municipi a penjar dels seus balcons i façanes, senyeres i domassos per commemorar la Diada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *