Desarticulat un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana al Maresme

Font: Mossos d'Esquadra

Operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional que ha permès desarticular un grup criminal que cultivava marihuana en cases i naus industrials i operava des d’una botiga de Mataró, al Maresme. S’han detingut onze persones a qui se’ls atribueix pertinença a grup criminal, delictes contra la salut pública, en el seu vessant de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, falsedat de document públic, usurpació de l’estat civil i tinença d’armes i explosius. Ara estan en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració al Jutjat d’instrucció número 2 de Mataró.

Els membres del grup criminal llogaven, de manera aparentment legal, immobles en urbanitzacions tranquil·les, normalment en zones d’alt poder adquisitiu, on hi posaven en marxa la plantació de marihuana a partir dels productes i materials que adquirien en una grow shop de la capital del Maresme. Feien la connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica per al cultiu, del qual se n’encarregaven dues persones – estrangers acabats d’arribar a Catalunya, sense coneixement de la llengua i amb una dependència absoluta dels caps de l’organització – que vivien a les mateixes plantacions en condicions insalubres.

El 24 de gener es va dur a terme l’explotació del cas on es van detenir onze persones i es van fer deu entrades i perquisicions a les localitats de Mataró, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Adrià de Besòs, Sant Antoni de Vilamajor, Riells i Viabrea i Vallirana. Durant els escorcolls es van intervenir més de 97 quilos de cabdells de marihuana, prop de 4.000 plantes en procés de creixement, 223.495 euros en metàl·lic, una arma de foc i un matxet, entre d’altres objectes d’interès per a la investigació.

Els investigadors han pogut determinar que el destí final de la marihuana eren països del centre d’Europa, on es podia duplicar o triplicar el preu de venda al consumidor.

En relació amb els caps del grup criminal, a dos no els consten antecedents policials, mentre que a un altre, el mateix a qui se li va intervenir l’arma de foc al seu domicili, li’n consta un per homicidi dolós.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *