Descobrint “Rigoletto” a les Trobades d’òpera que organitzen l’Aula d’Extensió Universitària i la Biblioteca

Rosa Maria Carbonell és la conductora de les Trobades d’Òpera que se celebren per primer cop aquest any a Calella, en una iniciativa conjunta de l’Aula d’Extensió Universitària i la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça. S’han endinsat en la màgia del gènere líric i en les obres de grans compositors italians com “La bohème” de Puccini, “La sonnambula” de Bellini o dues òperes de Verdi. Aquest divendres, Carbonell parlarà de “Rigoletto”, una òpera basada en la història de Víctor Hugo que ha estat magistralment interpretada, per exemple, per Luciano Pavarotti.

La seva interpretació de La donna e mobile és un dels passatgers més populars d’aquesta òpera universal, i una de les obres de referència del compositor italià que centrarà la pròxima sessió de les Trobades d’Òpera, aquest divendres a la Sala Mozart. Però per a Carbonell, un dels fragments més bells i complexes de la composició és el Quartet, on els protagonistes de la història que va néixer de la ploma de Victor Hugo comparteixen escenari.

Tots ells els podreu escoltar a continuació, recuperant l’entrevista íntegra a Rosa Maria Carbonell, en la qual descobreix el sentiment que el compositor francès Charles Gounod va traslladar a Romeu i Julieta, òpera basada en la tragèdia shakesperiana dels amants de Verona.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *