Dijous quedarà restablert el trànsit per l’N-II entre Calella i Sant Pol de Mar

WhatsApp Image 2022-04-25 at 14.03.58

Garantir la seguretat és la condició per reobrir la carretera N-II i permetre la circulació entre Calella i Sant Pol de Mar, que des de divendres passat s’està desviant per la C-32 com a conseqüència d’una esllavissada de terra i pedra al turó del Far, que no va provocar ferits però sí desperfectes en un vehicle que hi havia estacionat a la vora. Carreteres de la Generalitat de Catalunya està fent una actuació de protecció de la via i consolidació del talús que podria quedar resolta entre demà dimecres a la tarda i dijous al matí.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcalde ha explicat que Carreteres està duent a terme una actuació d’emergència que permeti obrir un carril perquè es pugui restablir la circulació en el tram de mig quilòmetre, a l’altura del Far, on divendres i l’endemà dissabte s’hi van produir esllavissades de terra i pedra com a conseqüència de l’episodi de pluges. Des de llavors, el trànsit està tallat i s’està desviant per la C-32, que és l’alternativa de circulació.

Marc Buch ha declarat que fins que no es garanteixi l’estabilitat del terreny no es permetrà el pas de vehicles.

Fins que no es pugui garantir al 100% que l’espai serà segur, no s’obrirà al trànsit (…) El que s’està fent ara és consolidar tot el terreny amb unes actuacions d’emergències per evitar més caigudes per mitjà de la instal·lació de pantalles i murs de protecció. En una segona fase, que també serà immediata, es consolidarà el terreny. Això provocarà que la circulació es pugui reobrir dimecres a la tarda o dijous al matí, però no totalment sinó només un carril per donar pas alternatiu. Hi haurà semàfors a banda i banda per regular el trànsit.

La nova previsió és que la intervenció d’emergència per protegir la via estigui resolta entre dimecres a la tarda i dijous al matí i que, després de sis dies, es pugui restablir la circulació per la carretera N-II entre Calella i Sant Pol de Mar. S’obrirà el carril de la banda de mar per on es donarà pas alternatiu regulat per semàfors. Això permetrà que els tècnics continuïn les feines de consolidació del talús del Far.

La primera esllavissada va produir-se entre les dues i les tres de la matinada del divendres 22 d’abril. Va caure un bloc de terra i pedra des d’una altura de 15 metres que sortosament no va causar ferits però sí va danyar un vehicle que hi havia aparcat al voral.

Pel que ens expliquen els tècnics, l’esllavissada es va produir entre les dues i les tres de la matinada de divendres. Es va desprendre un bloc de pedra i terra força gran, les malles van aguantar però no de forma suficient, i el material va ocupar la calçada. Per sort no s’han de lamentar danys personals, però sí materials, perquè un vehicle va quedar afectat per l’esllavissada.

La segona esllavissada es produiria hores després, exactament al mateix punt, quan ja s’havien col·locat uns murs de protecció que van impedir que la terra i la pedra s’escampessin per la calçada.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a l’alcalde, Marc Buch: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *