Dissabte a la tarda es recullen aliments per als camps de refugiats

Els aliments es destinaran a Grècia. L’organitza «Lleure cap a Grècia», un projecte d’agrupaments escoltes de la Demarcació de Girona on hi participen dues germanes calellenques, Anna i Laura del Hoyo.

logoEls aliments es poden portar a la seu del Cau de Calella, al carrer Bruguera 51 de Calella, el dissabte de 4 a 7 de la tarda. El menjar s’enviarà al magatzem d’aliments d’Ellenikos, a l’antic estadi olímpic d’Atenes. Laura del Hoyo comenta d’on sorgeix aquesta campanya de recollida. “Una companya que va venir amb nosaltres a l’estiu s’ha  quedat a  viure allà i ens ha dit que al magatzem d’Ellenikos la situació és bastant precària i falta bastant aliment. Amb tot el grup, que som persones de diferents caus de Girona, vam decidir que fer la campanya seria una bona manera de conscienciar els nens i aconseguir aliments per persones refugiades“.

Fan falta diferents aliments, però sobretot no poden contenir derivats del porc perquè els receptors del menjar són musulmans. “Es necessita arròs, te, llegums, oli per cuinar, farina, sal, sucre… No poden contenir porc perquè la seva religió no els deixa consumir-ne i han de tenir una data de caducitat llarga“.

La recollida es fa amb la col·laboració de SOS Refugiados, que recull els aliments i distribueix el menjar.

Xerrada “Vivències de voluntariat amb persones refugiades”, el 24 de març

IMG-20170302-WA0003Però l’activitat solidària amb els refugiats no acaba aquí, ja que les dues integrants calellenques de Lleure cap a Grècia participaran com a ponents a una xerrada organitzada per l’Ajuntament de Calella el dia 24 de març a l’Ajuntament Vell, anomenada «Vivències de voluntariat amb persones refugiades».

La xerrada es farà a les 8 del vespre i Laura del Hoyo ha repassat les persones que hi intervindran. “La farem quatre noies. Anna Missé, de Sant Pol, que va anara  l’illa on es reben la major part de persones refugiades. També Mariona Riera, que va estar a les cases on viuen les persones refugiades. I l’experiència nostra, de Laura i Anna del Hoyo, en un camp de refugiats. És el punt de vista des de llocs diferents“.

Laura del Hoyo ha dit que tenen la intenció de tornar als camps de refugiats aquest estiu, ja que malauradament és previsible que a l’estiu hi continuï havent camps de refugiats a les portes d’Europa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *