Diumenge entrarem a l’horari d’estiu

Arriba el primer canvi d’hora del 2024, mentre la Comissió Europea continua estudiant els efectes de mantenir els rellotges durant tot l’any i decidir si s’optaria per l’horari d’estiu o el d’hivern. Es farà efectiu la matinada de dissabte a diumenge, del 30 a 31 de març, i consistirà en avançar una hora el rellotge. A les dues passaran a ser les tres. Per tant, perdrem una hora de son (o de festa) però es guanyen de llum, a partir de llavors.

Amb la primera arriba l’horari d’estiu. El canvi es fa el darrer diumenge de març – serà el dia 31 – i suposa guanyar llum solar a la tarda. Aquest canvi s’aplica a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum solar. El comitè d’experts no decidirà si acaba eliminant-los.

La matinada del 30 al 31 de març s’haurà d’avançar una hora els rellotges. Quan les busques marquin les dues de la matinada passaran a ser les tres. Així, les hores de sortida i posta de sol seran més tard que en l’horari d’hivern. A principis d’abril, començarà a fer-se fosc pels volts d’un quart de nou del vespre i el sol sortirà cap a dos quarts de vuit del matí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *