Dos ‘barefoot runners’ a la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme

Josep Lluís Díaz a la Mitja Marató de Granollers

Són membres del grup Amigos del Descalcismo, que es destaquen per córrer proves de totes les distàncies a peu nu. És una pràctica que s’ha batejat com el ‘barefoot running’, i ho fan sobre tota mena de superfícies. Encara que la gespa i el paviment, és a dir les proves urbanes com la mitja maresmenca, són les millors.

Un dels corredors que veurem descalços aquest diumenge a la prova és Josep Lluís Díaz, que ha explicat que la raó d’això és evitar les lesions.

La majoria tenia problemes de lesions continuades quan corrien amb sabates, i ara en tenen però de forma puntual (…) Personalment ho he practicat en proves urbanes i de muntanya

Díaz, que és un ferm defensor de les bondats del barefoot running, adverteix però que cal fer una preparació específica per adaptar-se a la nova forma de córrer.

Principalment exercicis per enfortir els peus, però sobretot guanyar mobilitat als peus i als dits. I també la del turmell, que acostuma a ser molt limitada per efecte de la sola de les sabatilles, que impedeix moure’l i tocar a terra amb la part mitja del peu

El període d’adaptació pot arribar a superar l’any, però assegura Díaz que un cop superat es tenen menys lesions, i que el temps de recuperació és molt més curt.

Reconeix que al principi la resta dels corredors se’ls miraven com uns “bitxos raros”, però que ara fins i tot s’hi apropen per interessar-s’hi.

Els comentaris han canviat de to, i si abans no t’encoratjaven massa ara passen a ser del tot positiu. I ho hem comprovat en les darreres curses

A Qualquierapuedehacerlo.es s’hi recull tot tipus d’informació i consells sobre el córrer descalç, i alguns dels adeptes hi comparteixen la seva experiència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *