La millora urbana i de serveis de Can Carreres anirà a càrrec dels veïns

xavier amor a la ciutat00000000

Que hauran de pagar uns 20.000 euros aproximadament, cadascun d’ells. L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat avui al programa La ciutat que s’estan estudiant totes les opcions per facilitar-los el pagament de la contribució especial, per mitjà de la qual es podrà desenvolupar el Pla Especial Urbanístic del sector, que també entra dins el terme municipal de Calella. L’Ajuntament de la nostra ciutat va delegar a Pineda de Mar totes les gestions d’aquest assumpte.

Amor ha explicat que aquesta és la mateixa fórmula que s’ha posat en pràctica en d’altres zones de Pineda de Mar.

Aquest projecte d’urbanització l’hauran d’assumir els veïns. Estem dividint el projecte en diverses fases (clavegueram, il·luminació, aigua potable…) i intentar amb els diversos operadors per acordar com fer la inversió, perquè ho avancin ells i revertir-ho mica en mica en els rebuts

L’alcalde de Pineda de Mar ha subratllat l’entesa i col·laboració amb l’Ajuntament de Calella en aquest assumpte que reconeix “complex”, però pel qual assegura que es tindrà en compte la realitat social dels veïns. En aquest sentit, s’intentarà pactar un període de pagament flexible i llarg en el temps.

Xavier Amor ha volgut matisar les seves declaracions sobre TV3 i el fet que no la vegi sovint “per salut”. Ha demanat disculpes per si les seves paraules van ofendre algú, i en aquest sentit ha reconegut que la televisió pública ofereix programes de contingut interessant, com per exemple el Polònia.

La solució al conflicte entre Catalunya i Espanya passa per Sánchez

L’alcalde pinedenc ha lamentat que la governabilitat a Catalunya es troba en un carreró sense sortida. Sobre el procés d’independència i el que ha desencadenat, ha repartit culptes tant al president de la Generalitat de Catalunya com al de l’Estat, Mariano Rajoy; a qui ha retret que no busqués la solució per mitjà del diàleg.

Diu que les coses haurien anat diferent amb Pedro Sánchez a la Moncloa.

Estic segur que els presidents haguessin parlat, perquè em consta que Rajoy i Puigdemont no van parlar en cap moment del problema. Pedro Sánchez s’hagués presentat a Barcelona com ha fet altres vegades i hagués intentat intermediar, de la mà de Miquel Iceta que va ser-hi en els dies claus

Diu Amor que C’s és la mateixa dreta que el PP “però amb una pàtina de modernitat”. I s’ha referit a les enquestes que situen al partit d’Albert Rivera com a guanyador de les pròximes generals: “Sembla que el sistema econòmic ja ha decidit que Rajoy està amortitzat, i que ara toca Rivera”.

Amor, que és president de la Federació Catalana de Municipis, celebrarà que els Ajuntaments puguin destinar a inversió els superàvits del pressupost. Podria ser que ho aprovés el Consell de Ministres d’aquest divendres.

Fins ara estaven obligats a utilitzar-los per reduir deute.

A partir d’ara en inversió, ells deien inversió sostenible -estalvi per temes mediambientals- però necessitem que obrin el ventall. Als municipis hi ha necessitats per temes socials o d’ocupació, i volem també invertir en això, que no són edificis però són molt importants per a la ciutadania

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat