Dues calellenques a la lliga “college” de bàsquet dels EEUU

Mar Lamadrid i Judit Valls durant l'entrevista al programa La Banqueta de RCTV

Les esportistes calellenques Mar Lamadrid i Judit Valls han protagonitzat l’especial de Nadal del programa La Banqueta de Ràdio Calella TV. Les joves calellenques juguen a la lliga de bàsquet dels colleges universitaris dels Estats Units amb l’equip de Sheridan, on també estudien gràcies a una beca.

Mar Lamadrid està cursant els estudis de Periodisme. És el seu segon any als Estats Units, però aquesta temporada s’ha incorporat a l’equip de Sheridan procedent de Texas. Molt contenta pel canvi, Lamadrid ha explicat a La Banqueta que està sent molt important el fet de compartir equip amb Judit Valls, amb qui havia jugat aquí a Calella. Ella està fent el primer any de Psicologia, i les dues acaben d’aterrar a Catalunya per passar el Nadal a casa i en família.

Ocupen posició de pivot a l’equip nordamericà i durant l’entrevista comentaven quines diferències hi ha entre el bàsquet que es practica aquí i el que impera als Estats Units.

“Tenen un joc molt basat en les individualitats al que ens anem adaptant mica en mica”, explicava Valls. “Tenim sort perquè som tres pivots a l’equip però tenim l’oportunitat de jugar totes perquè es fan moltes rotacions”, apuntava Lamadrid.

Les dues es mostren confiades en les possibilitats de l’equip en aquesta temporada i de cara a les conferències que estan a tocar. Han explicat a La Banqueta que l’esport és molt important a la ciutat de Sheridan i que tant els veïns com la premsa els segueixen de prop omplint el pavelló per animar-les. Acaben de participar en un clínic amb nens, mostrant-se com un exemple d’estil de vida que s’ha de seguir. “Ens van portar d’entrenadores i als nens els vam donar consells sobre bàsquet però sobretot de com s’han de portar amb els pares i que han de tenir una actitud responsable”, deia Lamadrid.

L’entrevista es va fer al Pavelló d’Esports del Parc Dalmau, en la qual tant Mar Lamadrid com Judit Valls van assegurar que les coses que més enyoren de casa són el menjar i el clima. A Sheridan, quan hi tornin, hi trobaran un pam de neu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *