Dues colles de diables acompanyaran els Udols de Foc al correfoc de Festa Major

L’espectacle de foc que es passejarà en cercavila pels carrers de Calella se celebrarà aquest dissabte a partir de les deu del vespre i servirà per fer la presentació oficial de la nova indumentària dels Udols de Foc. Serà la quarta edició del correfoc de Festa Major, que manté el recorregut tradicional, prometent una arrencada espectacular a la Plaça Lluís Gallart. Els Diables de Calella donaran cartrons als veïns que vulguin protegir entrades i balcons de les guspires.

Des de la Plaça Lluís Gallart fins a la plaça de l’Ajuntament anirà el recorregut del correfoc de Festa Major que faran aquest dissabte els Diables de Calella. La colla local estrenarà la nova indumentària, amb propietats ignífugues, en la qual hi apareix el símbol de la Llopa.

Arrencarà a les deu del vespre i en la comitiva de foc també hi participaran altres dues colles de diables i dos grups de timbals, que faran que ressoni encara més el pas del correfoc.

“Realment on cremarem més pólvora i serà més espectacular serà a la presentació del correfoc i després a la cloenda, perquè farem un castell de focs a la teulada de l’Ajuntament Vell. Tindrem els diables de Guardiola de Font-rubí i els diables de la Infernal de la Vallalta, a més d’un parell de colles convidades de timbalers que són Xacum i els timbalers i malabars de Tordera”
, ha explicat Pilar Riera, membre d’Udols de Foc.

El correfoc passarà pels carrers Àngel Guimera fins tombar a Jovara, des d’on es dirigirà cap al carrer Escoles Pies per entrar a plaça. Als veïns dels immobles per on passarà la cercavila se’ls aconsella protegir baixos i balcons de les guspires que pugui desprendre la pólvora. “Recomanem retirar tendals i abaixar persianes, i en cas que siguin foradades o no n’hi hagin que ho tapin amb cartrons. També donarem cartrons a la gent que no en tingui. Es podran recollir aquest divendres de deu del matí a una del migdia i de cinc a vuit del vespre a la plaça Vicenç Ferrer i a la Jeroni Martorell”, ha afegit Riera.

Els qui vulguin participar-hi a peu de carrer també han de prendre algunes mesures de protecció bàsiques: vestir-se amb samarretes de cotó amb caputxa, posar-se un mocador al coll que tapi la cara i anar ben calçat.

Els Udols de Foc celebraran aquest dissabte la quarta edició del correfoc. Recorda Pilar Riera que incorporar aquesta festa a la programació de La Minerva va ser el perquè de la creació de la colla. “Érem dels pocs municipis del Maresme sense colla on tampoc s’hi celebrava correfoc. Aquesta és la festa gran dels Diables de Calella”, ha sentenciat.

Udols de Foc són una de les entitats amb barra de bar a les Barraques de Festa Major, que comencen aquest dijous. Trau, Jodie Cash Fingers i Imperial Jade seran els primers en pujar a l’escenari de les nits joves de La Minerva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *