L’exregidora de Cultura assegura que mai es va impedir a Candini sortir al balcó per Festa Major

Pilar Rocafort. Imatge d'arxiu
Pilar Rocafort. Imatge d'arxiu

La titular de la regidoria de Cultura entre 2007 i 2011, Pilar Rocafort (ERC) ha desmentit l’alcaldessa de Calella assegurant que en cap cas ni en cap ocasió se li va barrar l’accés al balcó de l’edifici consistorial per Festa Major, quan Montserrat Candini era cap de l’oposició.

Rocafort ha negat les acusacions de Candini, expressades a Ràdio Calella TV, que farien referència al periode 2007-2011, quan governaven PSC i ERC i Rocafort era la titular de Cultura de l’Ajuntament de Calella. “En cap d’aquestes ocasions, i sota el meu coneixement, es va barrar el pas a cap representant municipal, a cap càrrec electe”. Ho ha dit l’exregidora d’ERC, Pilar Rocafort, en una carta oberta que envia el partit republicà i signa ella mateixa, on dóna explicacions i replica les declaracions de l’alcaldessa Montserrat Candini, que fa uns dies va explicar que se li havia impedit sortir al balcó de l’Ajuntament en actes de Festa Major quan era cap de l’oposició.

Escriu Rocafort que ella era la titular de Cultura durant el periode al qual faria referència Candini i que, durant aquest mandat, l’executiu presidit per Juhé sempre va vetllar perquè tots els regidors poguéssin presenciar els actes des d’algun dels balcons de l’Ajuntament, el principal o els laterals. Rocafort: “He volgut fer al resposta des d’un àmbit més personal no per entrar en una dialèctica de dir i contestar perquè això no porta a res i els ciutadans d’això se’n desentenen. Però siq ue m’he sentit aludida en aquest cas a nivell personal perquè durant aquella legislatura vaig estar present a molts dels actes culturals que es feien a la Plaça de l’Ajuntament i on hi havia presència de l’alcalde i els regidors al balcó, i evidentment, sota el meu coneixement, no es va barrar el pas mai a cap regidor de l’oposició, fos del partit que fos. El balcó  va ser obert, al balcó que fos“.

L’expresidenta local del partit republicà lamenta que l’alcaldessa i el seu equip de Govern tiri del passat com a resposta a la proposta d’ERC d’obrir l’Ajuntament i permetre-hi l’accés dels ciutadans en els actes més importants de la Festa Major de la Minerva. Rocafort sentencia que l’executiu “s’ha perdut en la crítica sense debat directe i en el retret cap al passat”, obviant l’oportunitat d’avançar en l’àmbit de la participació ciutadana i la transparència. Rocafort: “S’ha volgut fer una proposta constructiva,q ue pot ser discutible, pot ser poc realitzable, no dic que no. Però en tot cas és una proposta constructiva i no ens podem quedar amb una resposta que fa referència al passat i que té un to d’atac i de retret. Pensoq ue hem de mirar el passat per aprendre i per construir, i per tirar endavant, i penso que no té massa sentit entrar en retrets personals que -a més a més, penso, i segons la meva opinió, evidentment, i per això ho he volgut fer palès- no són certs i penso que calia clarificar les coses“.

Pilar Rocafort ha dit que d’ençà dels anys 90, per exemple, s’ha avançat molt en la participació dels regidors de l’oposició, però encara estem a les beceroles d’una participació ciutadana real.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Maria lluisa escrigué:

    No se perque Candini diu aixo ja comprenc que de vegades la politica tendeix a variar la veritat pero o trobo absurt aquestes alsades dir aixo crec amb la honradesa de la Pilar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat