EH Bildu demanarà més informació a Interior sobre “les barbaritats” de l’1 d’octubre a Catalunya

Un Guàrdia Civil de paisà amb una porra, la nit de l'1-O a Calella

El senador Jon Iñarritu denuncia la violència que es va produir aquella nit a l’exterior de l’Hotel Vila, a Calella, per part del contingent de la Guàrdia Civil desplegada a Catalunya en el marc de l’anomenada Operació Copèrnic dirigida pel Ministeri d’Interior. La coalició independentista basca va rebre ahir resposta a la pregunta que van entrar al registre del Senat el passat 23 d’octubre, i en ella el ministre Zoido exposa que els efectius, tant uniformats com de paisà, van actuar en defensa pròpia. Assenyala que les persones concentrades, les xifra en un centenar, van llançar gots contra els agents i acusa els Mossos d’Esquadra de respondre-hi amb una actitud passiva. El Ministeri d’Interior confirma que no s’ha obert cap investigació interna sobre els fets, contràriament al que s’havia publicat en un mitjà digital, i nega que hi haguessin civils ferits. Només un Guàrdia Civil que va haver de ser atès a l’hospital.

Iñarritu qualifica d’increïble la versió dels fets que sosté el Govern del PP. Són declaracions avui al programa La ciutat de Ràdio Calella TV.

“És bastant increïble tenint en compte que certifica que no hi va haver ferits entre la població quan jo tinc informes mèdics d’agredits. En total sumen 14 les persones que van patir contusions, algunes de les quals van haver de ser ateses a l’hospital”, ha exposat Iñarritu.

El senador d’EH Bildu anuncia que tornarà a interpel·lar demà mateix al titular d’Interior en la seva compareixença al Senat, a petició del seu partit i del PSOE. Assegura que no desistiran en la seva voluntat d’aclarir què va passar a Catalunya al voltant de l’1 d’octubre i de depurar responsabilitats per la violència ordenada per l’Estat. Diu és una realitat que es corrobora pel testimoni que en donen múltiples documents audiovisuals. “Seguirem intentant aclarir el que va passar, demanant informes i tota la informació relativa a les intervencions d’aquell i altres dies, davant les barbaritats que van passar a Catalunya l’1 d’octubre”, ha assegurat.

Diu que el Govern del PP no ha aconseguit colar la seva versió dels fets –en diu la seva postveritat– a nivell internacional. “Es van produir càrregues brutals que van cridar l’atenció no només als veïns dels pobles de Catalunya sinó també a la comunitat internacional. Vam veure el Consell d’Europa i les Nacions Unides demanant investigacions neutrals i ràpides, els principals mitjans de comunicació europeus i occidentals clamant al cel davant la violència que es va produir l’1 d’octubre. No només de drets humans sinó des d’un punt de vista policial, va ser un sense sentit”, ha afegit.

En la seva intervenció al programa La ciutat, Jon Iñarritu ha admès que el Govern del PP sí ha comptat amb la complicitat de molts mitjans de comunicació i de l’establishment espanyol per aconseguir que cali a nivell social un relat segons el qual a Catalunya hi van haver protestes violentes que justificarien unes càrregues presentades sota criteris de proporcionalitat i legalitat.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Jon Iñarritu al programa La ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *